1EUR = 4.8582 RON

Finanţe şi bănci

Liber la plata cu cardul a 50 de taxe şi impozite, inclusiv amenzile

Astăzi a fost publicat în Monitorul Oficial, partea I, ordinul prin care sunt aprobate toate tipurile de impozite şi taxe care pot fi achitate de către contribuabilii care sunt identificaţi de către Fisc prinb intermediul codului numeric personal. Anexa publicată în Monitor cuprinde peste 50 de impozite, taxe şi câteva tipuri de amenzi care pot fi plătite de acum înainte şi cu cardul bancar.

06 iul, 2016 | ECONOMICA.net

Actul normativ se adresează persoanelor fizice ce au calitatea de contribuabil şi sunt identificate fiscal prin intermediul codului numeric personal. Acestea au posibilitatea să achite cu cardul bancar un număr de peste 50 de taxe ce sunt datorate, după caz, în funcție de situația fiscală a respectivei persoane fizice. Plățile prin card se pot executa însă doar în incinta unităților de trezorerie dotate cu POS – uri.

Dintre cele mai frecvente impozite ce pot fi făcute cu cardul, amintim: impozitul pe venitul din activități independente;contribuția la asigurările sociale de sănătate; contribuția la asigurările sociale – pensii; impozitul pe venitul din cedarea folosinței bunurilor; impozitul pe venitul din activități agricole; taxa pe valoarea adăugată; taxa pentru eliberarea autorizației de funcționare; venituri din amenzi aplicate de Direcția Antifraudă și alte instituții de specialitate; amenzi judiciare;penalități de nedeclarare.

Data la care este debitat contul plătitorului este considerată data efectuării plății respectivului impozit, conform art. 163 alin. (11) din Codul de procedură fiscală, după cum precizează consultantul fiscal Adrtian Benţa. Sperăm ca sistemul POS să fie extins și la alte unități ANAF ce încasează sume cu numerar și nu doar la unitățile de trezorerie. De asemenea, așteptăm ca un astfel de sistem de decontare să fie funcțional fără erori și cât mai rapid.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO