1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

News

Liberalii vor lansa luni procedurile de demitere a Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Șeful grupului parlamnetar al PNL din Camera Depuatilor, Florin Român, a anunțat sâmbătă pe pagină sa de Facebook că începând de luni liberalii vor lansa procedurile de revocare din a funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

20 iun, 2020 | ECONOMICA.net

"Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva... poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii. A invocă neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri...", a scris Florin Român, sâmbătă, pe Facebook.

La rândul sau, Premierul Ludovic Orban afirmă, vineri, că le va solicită parlamentarilor liberali să investigheze posibilitatea de o demite pe Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

"Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă că Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români", a spus Orban.

Curtea Constituţională a României a fost sesizată de Avocatului Poporului şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul impozitarea cu 85% a pensiilor mai mari de 7.000 de lei. CCR urmează să judece aceste sesizări pe 14 iulie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO