Liberty Steel spune că ArcelorMittal este în continuare un posibil cumpărător pentru două oţelării din Franţa

Conglomeratul GFG Alliance, firma mamă a producătorului de oţel Liberty Steel, susţine în continuare că există doi posibili cumpărători, Saarstahl şi ArcelorMittal, pentru combinatele sale siderurgice de la Ascoval şi Hayange (Franţa), chiar şi după ce a fost anunţat un acord de principiu cu firma germană Saarstahl, informează AFP.
AGERPRES - vin, 02 iul. 2021, 12:39
Liberty Steel spune că ArcelorMittal este în continuare un posibil cumpărător pentru două oţelării din Franţa

„Liberty Steel Group a prezentat unui tribunal comercial mai multe opţiuni pentru a asigura viitorul Liberty Steel France (LSF), care include Liberty Ascoval şi Liberty Rail Hayange”, a explicat un purtător de cuvânt de la GFG într-un comunicat de presă.

Cele două combinate „se confruntă cu o diminuare importantă a aportului de capital după colapsul Greensill Capital şi în ultimele luni am lucrat pentru a obşine noi finanţări şi a explora opţiunile de vânzare”, se mai arată în comunicatul GFG.

„Chiar dacă suntem favorabili ideii de a păstra Liberty Steel France în cadrul grupului, am identificat de asemenea doi cumpărători credibili, ArcelorMittal şi Saarstahl, care vor fi în măsură să continue ambiţiile noastre pentru aceste activităţi. Acum vom decide care este cea mai bună manieră pentru a asigura că angajaţii acestor uzine şi clienţii pot avea încredere într-un viitor durabil” subliniază GFG în comunicatul său de presă.

Această declaraţie vine după ce joi Ministerul francez al Economiei şi Finanţelor a anunţat că a fost convenit un acord de principiu privind preluarea de către grupul siderurgic german Saarstahl a combinatelor de la Ascoval şi Hayange, scrie Agerpres.

În luna mai a acestui an Liberty Steel a anunţat că a găsit câţiva posibili cumpărători pentru cele două oţelării din Franţa, după dificultăţile financiare întâmpinate de magnatul britanic Sanjeev Gupta şi conglomeratul său GFG Alliance. Separat, un purtător de cuvânt de la ArcelorMittal a confirmat faptul că cel mai mare producător mondial de oţel a înaintat o ofertă pentru activele din Franţa adăugând că firma intenţionează să investească în aceste facilităţi.

Grupul lui Sanjeev Gupta, Gupta Family Group Alliance (GFG), caută cu disperare noi fonduri, în special pentru a evita închiderea uzinelor diviziei sale siderurgice Liberty Steel, după ce principalul său finanţator, fondul Greensill Capital, s-a prăbuşit în luna martie.

GFG Alliance, un conglomerat cu activităţi în diferite domenii controlat de magnatul Sanjeev Gupta, regrupează aproximativ 35.000 de angajaţi la nivel mondial, reunind combinate siderurgice şi uzine de aluminiu în SUA, Marea Britanie, Franţa, România (fostul Sidex Galaţi) şi Australia.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...