1EUR = 4.7537 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Libra Internet Bank a încheiat primul trimestru cu un profit net de 8,4 milioane lei

Libra Internet Bank a înregistrat, în primul trimestru din 2015, un profit net de 8,4 milioane lei, de peste trei ori mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, când a raportat un profit de 2,4 milioane lei, conform unui comunicat al băncii.

20 mai, 2015 | Agerpres

'Rezultatele din primul trimestru ne fac să privim cu optimism şi încredere în anul 2015. Am atins cel mai bun profit de trimestru de până acum şi am redus rata creditelor neperformante sub media pieţei. În anul 2015 vom continua strategia de creştere bazată pe controlul cheltuielilor, pe decizii prudente şi o politică de piaţă echilibrată, însă cu realizarea ţintelor de creştere şi profitabilitate', a declarat directorul general al Libra Internet Bank, Emil Bituleanu.

Pentru anul acesta banca îşi propune să reducă rata creditelor neperformante la 7,6%, după ce, la finele lui 2014, aceasta a atins nivelul de 7,8%, scrie Agerpres.

Sursele atrase de la clienţii Libra Internet Bank au consemnat o majorare cu 6,7% în primele 3 luni din 2015, atingând soldul de 1,5 miliarde lei, în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut cu 56%.

De asemenea, soldul creditelor s-a majorat la Libra cu 6,8% în primul trimestru, ajungând la aproape 1,1 miliarde lei. Raportat la aceeaşi perioadă a anului trecut, creşterea a fost de 33% la sold credite.

Libra Internet Bank are o reţea de 40 de sucursale la nivel naţional şi se adresează preponderent clienţilor din segmentele IMM, Corporate, Profesii liberale şi Agricultura, iar la finalul anului 2014 avea o cotă de piaţă de 0,47%, ocupând locul 24 în topul băncilor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO