Libra Internet Bank: Profit net de peste 9 milioane de lei, în 2013

Libra Internet Bank a încheiat anul trecut cu un rezultat net de peste 9 milioane de lei, iar soldul creditelor acordate a ajuns la 877 milioane de lei, conform rezultatelor financiare auditate pentru exerciţiul financiar 2013. Anul trecut devine, astfel, al patrulea an de profit pentru Libra Internet Bank.
Economica.net - joi, 22 mai 2014, 09:12
Libra Internet Bank: Profit net de peste 9 milioane de lei, în 2013

Faţă de 31 decembrie 2012, activele Libra Internet Bank au crescut cu 54,7%, iar rata creditelor neperformante a scăzut în continuare, până la 15,6%, ca urmare a unui control eficient al riscului de credit şi a politicii de creditare definite în anii anteriori.

La 31 decembrie 2013, banca se situa pe poziţia cu numărul 28 în sistemul bancar din România, în urcare cu patru locuri faţă de sfârşitul anului 2012.

‘2013 a fost cu siguranţă cel mai bun an al Libra Internet Bank. Ne-am atins ţintele de profitabilitate, am scăzut rata creditelor neperformante sub media sistemului bancar şi am obţinut un rezultat net de peste 9 milioane de lei. Sunt rezultate care ne fac să privim cu multă încredere anul 2014, în care vom creşte în continuare, în cele mai sigure condiţii’, a declarat preşedintele băncii, Emil Bituleanu.

Strategia de creştere a băncii s-a bazat pe controlul cheltuielilor, deciziile prudente şi o politică de piaţă echilibrată, afirmă banca.

În paralel, au fost susţinute eforturile de dezvoltare şi inovaţie tehnologică, astfel încât anul 2013 a marcat creşterea şi recunoaşterea băncii pe piaţa serviciilor de online banking. Au fost lansate noua versiune a platformei Libra Internet Banking şi aplicaţia Libra Mobile Banking, remarcate şi premiate de industria de profil pentru experienţa de utilizare şi dinamica tranzacţiilor realizate.

În plus, banca şi-a extins în continuare portofoliul cu noi categorii de produse destinate agricultorilor, cărora le-a dedicat şi o sucursală nou-deschisă, la Brăila. Reţeaua de sucursale a crescut şi în Capitală, cu o nouă unitate deschisă cu prioritate pentru clienţii Large Corporate şi una dedicată companiilor chineze, în complexul Dragonul Roşu.

Pentru 2014, Libra Internet Bank a bugetat o creştere de peste 30% a activului net, prin continuarea eforturilor pe segmentele tradiţionale de clienţi, dar şi în zona de tehnologie.

‘Vom fi în continuare inovatori şi rapizi în reacţie, deoarece clienţii noştri apreciază această abordare din partea noastră’, a adăugat Bituleanu.

Libra Internet Bank este o bancă înregistrată în România, supusă legilor române şi normelor de supraveghere ale Băncii Naţionale a României şi participantă la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) din România, depozitele clienţilor săi fiind garantate în condiţiile şi limitele prevăzute de legile române.

Principalele categorii de clienţi ai băncii sunt profesiile liberale, fermierii, IMM-urile şi companiile mari. De 11 ani, banca face parte din grupul american de investiţii New Century Holdings, iar din anul 2011 se poziţionează ca ‘bancă a Internetului’, având una dintre cele mai performante şi mai premiate aplicaţii de Internet Banking de pe piaţa bancară din România.

Libra Internet Bank are o reţea de 35 de sucursale la nivel naţional şi, cu o valoare totală a activelor de peste 1,2 miliarde de lei la sfârşitul anului 2013, după o creştere neîntreruptă în ultimii 4 ani, se situează pe poziţia 28 în sistemul bancar românesc.

Te-ar mai putea interesa și
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru va retrage cetățenia pentru 45 de rezidenți care au primit „pașapoarte de aur”
Cipru şi-a anunţat vineri intenţia de a revoca cetăţenia pentru 45 de rezidenţi străini, care au beneficiat de mecanismul "paşapoartelor de aur", un program controversat de acordare a......
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Restart Energy contestă în justiție amenda de 800.000 de lei primită de la ANRE
Compania Restart Energy, furnizor independent de energie electrică și gaze naturale, cu capital majoritar românesc, a ...
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Cioloș va depune luni în Parlament lista de miniștri și programul de guvernare
Premierul desemnat Dacian Cioloş va depune luni la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri.
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
MIPE: Perioada de eligibilitate a proiectelor de management al deșeurilor este 31 decembrie 2021
Perioada de eligibilitate a proiectelor pentru managementul deşeurilor este 31 decembrie 2023 iar depunerea efectivă a ...