1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Finanţe şi bănci

Libra Internet Bank vrea să acorde credite de 250 de milioane de lei prin două acorduri cu FEI

Libra Internet Bank intenţionează să finanţeze, în perioada următoare, aproape 2.000 de întreprinderi mici şi mijlocii, cu o sumă totală de 250 de milioane de lei, în baza a două acorduri semnate, miercuri, cu Fondul European de Investiţii, a anunţat directorul general al băncii, Emil Bituleanu.

08 iul, 2015 | Agerpres

'Prin cele două acorduri semnate astăzi (miercuri - n. r.), Cosme, de garantare, şi Progress, de finanţare, estimăm că vom acorda credite în valoare de 250 de milioane de lei unui număr de peste 1.600 de firme mici. Chiar spre 2.000 de IMM-uri finanţate sper să mergem', a explicat Bituleanu.

El a reamintit că este vorba, practic, despre o extindere a parteneriatului cu instituţia europeană în ceea ce priveşte finanţarea, demarat anul trecut. În această perioadă, în cadrul parteneriatului, au fost acordate microcredite în valoare de 30 de milioane de lei unui număr de 380 de IMM-uri.

Acordul Cosme este primul de acest tip încheiat de Libra Internet Bank cu Fondul European de Investiţii şi presupune acordarea de garanţii pentru IMM-uri la accesarea de credite în următorii trei ani.

'Beneficiile acestui acord constau în faptul că nu se percepe comision de garantare, iar clienţii trebuie să suporte un grad mai mic de acoperire cu garanţii, care, în unele cazuri, scade la 50%', a declarat Elena Ionescu, director Divizia Fonduri Europene, Libra Internet Bank.

Banca finanţează, prin intermediul acestor facilităţi, în special profesiile liberale şi firmele mici din agricultură.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO