1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Libra Internet Bank vrea să acorde credite de 500 milioane de lei în 2014

Libra Internet Bank are în strategie să acorde credite de 500 milioane de lei, în 2014, sectoarele vizate de bancă fiind cele tradiţionale, profesiile liberale şi companiile, dar şi a agricultura, a declarat pentru AGERPRES, Emil Bituleanu, preşedintele Libra Internet Bank.

04 mai, 2014 | Agerpres

'Orizontul pe care ni-l propunem este de 500 milioane lei. Sectoarele noastre de interes sunt în continuare cele tradiţionale (profesiile liberale şi companiile), însă anul acesta vom acorda o atenţie sporită domeniului pe care am început să îl dezvoltăm în urmă cu doi ani, agricultura', a precizat Emil Bituleanu.

Preşedintele Libra Internet Bank estimează că în perioada următoare am putea asista la o creştere a creditării, însă una moderată, probabil sub 5%. În ceea ce priveşte Libra Internet Bank, acesta susţine că se aşteaptă la al patrulea an consecutiv de creştere peste nivelul pieţei, deoarece atât organizarea internă, cât şi strategia de dezvoltare vor permite acest lucru în condiţii de siguranţă.

În ceea ce priveşte evoluţia dobânzii la creditele pentru companii, Emil Bituleanu susţine că nu se aşteaptă la fluctuaţii în acest sector şi consideră că nivelul la care se situează acum dobânda la creditele pentru companii este cel corect pentru peisajul bancar actual.

Libra Internet Bank a încheiat 2013 cu un rezultat net auditat de 8,6 milioane lei. Raportul ratei de solvabilitate s-a menţinut la valori prudente pe toată perioada anului 2013, înregistrând la finalul anului o valoare de 12,3%.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO