Licitaţia de televiziune digitală continuă pe data de 10 iunie cu runda de alocare a multiplexurilor

Licitaţia de televiziune digitală va continua cu runda de alocare a multiplexurilor, procedura urmând să aibă loc marţi, 10 iunie, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/.
Economica.net - vin, 06 iun. 2014, 11:25
Licitaţia de televiziune digitală continuă pe data de 10 iunie cu runda de alocare a multiplexurilor

‘În urma rundelor primare desfăşurate ieri /5 iunie 2014, n.r./ şi a rundei primare suplimentare susţinute astăzi /6 iunie 2014, n.r./ în cadrul licitaţiei pentru acordarea multiplexurilor de televiziune digitală, au fost determinaţi câştigătorii şi preţurile de bază pe care aceştia trebuie să le achite. Licitaţia continuă cu o rundă de alocare care va avea loc marţi, 10 iunie, de la ora 10,00’, se menţionează în comunicat.

Runda de alocare este ultima etapă a licitaţiei şi urmăreşte distribuţia între ofertanţii câştigători a multiplexurilor adjudecate în banda UHF, cu excepţia multiplexului cu obligaţie de transmitere ‘free to air’.

Ofertanţii câştigători îşi vor exprima preferinţele cu privire la alocarea specifică şi vor depune o ofertă cu suma pe care sunt dispuşi să o achite în plus. După runda de alocare vor fi determinate preţurile finale pe care ofertanţii câştigători trebuie să le achite pentru multiplexul sau multiplexurile câştigate. Rezultatele licitaţiei vor fi făcute publice după finalizarea procedurii.

Licitaţia din data de 10 iunie se va desfăşura la sediul ANCOM – Direcţia Regională Bucureşti, unde fiecare ofertant dispune de o încăpere dotată cu telefon şi acces la Internet. În locul de desfăşurare a licitaţiei accesul este permis numai persoanelor împuternicite să reprezinte companiile ofertante.

În cadrul licitaţiei, la care s-au înscris RCS&RDS şi Societatea Naţională de Radiocomunicaţii /SNR/, au fost disponibile 5 multiplexuri, patru în UHF şi unul în VHF, în standard DVB-T2. Prin intermediul primului multiplex în UHF (MUX 1) se vor transmite ‘free to air’, în condiţii transparente, concurenţiale şi nediscriminatorii, posturile publice şi private de televiziune care se transmit în prezent în sistem analogic terestru, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului.

De asemenea, potrivit strategiei elaborate de Ministerul Societăţii Informaţionale, acest multiplex va trebui să asigure o acoperire în recepţie fixă de 90% din populaţie şi 80% din teritoriu până la 31 decembrie 2016, fiind singurul multiplex din cele 5 disponibile care are astfel de obligaţii de acoperire.

Pentru celelalte multiplexuri (MUX 2, MUX 3, MUX 4 şi MUX 5), operatorii vor avea obligaţia ca, până la 1 mai 2017, să aibă în funcţiune cel puţin 36 de emiţătoare pentru fiecare dintre reţelele corespunzătoare acestor multiplexuri, instalate câte unul în fiecare zonă de alocare.

Toate licenţele vor fi acordate pentru o perioadă de 10 ani, acestea urmând să intre în vigoare începând cu 17 iunie 2015.

Câştigătorii vor avea obligaţia de a achita taxa de licenţă rezultată în urma licitaţiei în cel mult 90 de zile calendaristice de la data anunţării rezultatelor procedurii de selecţie

Te-ar mai putea interesa și
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Creşte nemulţumirea faţă de supraturism în Spania
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând......
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Stellantis, nevoit să schimbe numele modelului Alfa Romeo Milano la doar câteva zile după lansare
Contrele dintre șefii grupului Stellantis și autoritățile din Italia au dus la o situație în premieră pe piața auto ...
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul poliţelor – studiu
UNSAR: 7 din 10 români, conştienţi că numărul accidentelor şi despăgubirile plătite în baza RCA influenţează costul ...
Aproape 7 din 10 români sunt conştienţi că numărul accidentelor rutiere şi valoarea despăgubirilor plătite în baza ...
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
MApN: Trei aeronave F-16 ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi aduse la baza de la Borcea
Încă trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forţelor Aeriene Regale Olandeze vor fi puse la dispoziţia Centrului european ...