Licitația pentru centurile Azuga și Bușteni intră în „prelungiri”. A fost admisă parțial contestația turcilor de la Ozaltin

06 02. 2024
azuga

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis în parte pe 5 februarie contestația constructorului turc Ozaltin împotriva rezultatului licitației pentru centurile Azuga și Bușteni. Constructorul din Turcia a fost nemulțumit că oferta sa a fost respinsă, iar cea a asocierii conduse de Coni a fost declarată câștigătoare.

În contestație, Ozaltin a cerut ca oferta sa să fie reevaluată și declarată conformă, iar cele ale concurenților, prahovenii de la Coni și italienii de la Itinera, să fie respinse ca neconforme.

Rămâne de văzut ce parte din contestație a fost admisa mai exact și care vor fi consecințele asupra procedurii.

Amintim că în august 2023, Consiliul Județean Prahova a primit trei oferte la noua licitație pentru centrurile Azuga și Bușteni, potrivit informațiilor din SEAP.

Cele trei oferte depuse până la termenul limită din 16 august provin de la:

1. Itinera Spa (Italia);
2. Asocierea OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Leader) – VISIO CONSTRUCTION WORKS (Turcia – România);
3. Asocierea CONI (Leader) – SC GOTT STRASSE S.R.L. – PERFECT CONSULT EUROPE S.R.L. – DRUM POD INVEST – „NVO „TRANSINZHINIRYNG” LLC – Automagistral Pivden (România – Ucraina).

Valoarea estimată a contractului este de 604,73 de milioane de lei, fără TVA.

Durata contractului este de 36 de luni. Autoritatea contractantă a planificat finalizarea serviciilor de proiectare în termen de șase luni de la emiterea ordinului de începere a prestării serviciilor iar finalizarea execuției lucrărilor în termen de 30 de luni de la emiterea ordinului de începere a execuției lucrărilor, se arată în anunțul de licitație publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Traseul propus pentru varianta ocolitoare are lungime totală de 9,4 km, împărțit astfel:

– Segmentul I – Lungime: 1,600 Km; Localizare: extravilan, început segment: km 0+000 (intersecție cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Sinaia şi Poiana Ţapului – DN1, km. 127+600); Acest segment va avea un traseu adiacent DN1, separat de acesta printr-o zonă mediană pe care se va amplasa parapet tip New Jersey. De la darea în folosință a acestui segment se recomandă reconfigurarea fluxurilor de trafic, în așa fel încât să fie câte două benzi pe fiecare sens;

– Segmentul II – Lungime: 5,130 Km; Localizare: intravilan Bușteni, început segment: km 1+630 (ieşire din DN1, km. 128+300 prin dreapta), final segment: km 6+760 (ieşire din DN1, km. 133+500 prin dreapta);.

– Segmentul III – Lungime: 0,520 Km; Localizare: extravilan, începe la intersecția cu breteaua de descărcare a autostrăzii A3 între Buşteni şi Azuga – DN1, km. 133+550 prin dreapta; Acest segment va avea un traseu adiacent DN1, separat de acesta printr-o zonă mediană pe care se va amplasa parapet tip NewJersey. De la darea în folosință a acestui segment se recomandă reconfigurarea fluxurilor de trafic, în așa fel încât să fie câte două benzi pe fiecare sens;

– Segmentul IV – Lungime: 2,184 Km; Localizare: intravilan Azuga, început segment: km 7+250 (ieşire din DN1, km. 134+050 prin dreapta), final segment: km 9+434 (ieşire din DN1, km. 136+100 prin stânga).

CJ Prahova derulează acest proiect în baza unui protocol semnat cu CNAIR și Ministerul Transporturilor și Infrastructurii (MTI).