Veste proastă pentru încă un oraş din România. A doua licitație de tramvaie anulată într-o lună

Deşi au finanţare europeană asigurată, licitațiile pentru tramvaie din România par să se anuleze pe bandă rulantă. După eșecul de la Craiova, unde nu s-a înscris nimeni la licitație, a venit rândul Iașiului.
Anemona Andone - sâm, 22 iun. 2019, 08:32
Veste proastă pentru încă un oraş din România. A doua licitație de tramvaie anulată într-o lună

Licitația Primăriei Iași pentru achiziția a 16 tramvaie noi de 26 metri s-a anulat automat vineri, 21 iunie, ultima zi de depunere a ofertelor. Și asta pentru că, probabil, nu s-a înscris nimeni la licitație.

Același lucru s-a întamplat pe 10 iunie, la licitația pentru achiziția a 17 tramvaie pentru Craiova, organizată prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP).

Misterul anulării celor două licitații se adâncește în condițiile în care finanțarea pentru tramvaiele noi era asigurată din fonduri europene, iar mai mulți producători și-au declarat anterior interesul pentru piața din România.

Comenzi prea multe, termene de livrare prea scurte?

Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a explicat că licitația pentru tramvaie noi în orașul său a fost anulată din cauza termenului de livrare foarte scurt, potrivit presei locale.

„Termenul de livrare foarte scurt din cauza super acoperirii cu comenzi a capacităților de produse, aceasta este una dintre cauze. Probabil în 2-3 săptămâni va fi reluată licitația, iar de data aceasta, să fie acceptat termenul de execuție, la următoarele verificări. Lucru cert, dacă vom accepta un termen de livrare mai lung, vom avea tramvaiele, însă nu le vom primi așa de repede. 22 de luni au fost insuficiente, acum depinde ce vor solicita de data aceasta ofertanții”, a explicat Mihai Genoiu, potrivit sursei citate.

Având în vedere explicaţiile edilului din Craiova, este posibil ca şi alte oraşe din România să împărtăşească aceeaşi soartă.

Astfel, în curând ar urma să se depună oferte la licitaţiile MDRAP pentru tramvaie în Brăila (10), Galaţi (10), Ploieşti (20), Iaşi (16 bucăţi de 30 metri), Reşita (13) şi Botoşani (9).

Rămâne de văzut dacă MDRAP va modifica totuşi cerinţele, pentru ca la licitaţii să se prezinte măcar un producător de tramvaie.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...