1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

News

Lider ALDE: Tăriceanu a mers să îşi ridice permisul din respect. Trebuie schimbată legea încât demnitarii să nu stea la coadă

Preşedintele ALDE Timiş, Marian Cucşa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a mers ”din respect” să îşi ridice permisul ”personal”, menţionând că ”trebuie modificată legea” pentru ca demnitarii ”de rangul I sau al II-lea” să evite cozile.

19 aug, 2016 | News.ro

Liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă că este de apreciat faptul că liderul partidului la nivel naţional, Călin Popescu Tăriceanu, a fost personal să îşi ridice permisul de conducere şi nu şi-a trimis un consilier după document.

"În primul rând, Călin Popescu Tăriceanu a fost să îşi ridice permisul personal, putea să îşi trimită un consilier sau pe cineva. Din respect a mers personal, a mers înainte de program şi nu vad înaintea cui a intrat să îşi ridice permisul de conducere având în vedere că nimeni nu avea posibilitatea să intre să îşi ridice permisul de conducere. Să vedem pe fond care este cea mai gravă problemă, că un om şi-a ridicat permisul sau că este coadă?", a spus liderul ALDE Timiş.

Marian Cucşa spune că trebuie rezolvată problema oamenilor care stau la cozi.

"Haideţi să rezolvăm să nu mai stea oamenii la coadă, că nu cred că numai în ziua de azi sunt cozile interminabile la Permise sau alte instituţii publice. Eu cred că problema este să rezolvăm să nu se mai stea la coadă, nu că a mers Călin Popescu Tăriceanu şi este un subiect de DNA să fie anchetat că şi-a luat permisul, e o chestie aberantă. Dacă aş fi al doilea om în stat cu siguranţă aş avea alte atribuţiuni mai importante decât să stau la o coadă pentru a-mi ridica permisul de conducere. Ar trebui să fie reglementat din punct de vedere legal, probabil că este o lipsă şi se va reglementa. Sunt două, trei persoane în stat, primul om în stat, al doilea om în stat, premierul, în mod normal au alte atribuţii. Ai o vizită oficială şi nu poţi să ţii pe nu ştiu ce ambasador sau preşedintele unui stat, că e o chestiune normală suntem oameni. Trebuie să îţi iei şi permisul de conducere. E limpede că atât Călin Popescu Tăriceanu cât şi ALDE sunt o ţinta pentru că sunt în creştere, ştiţi foarte bine, în sondaje", a spus Cucşa.

Preşedintele ALDE Timiş consideră că trebuie modificată legea astfel încât demnitarii să poată evita cozile.

"Trebuie modificată legea să vedem exact nevoia, să modificăm legea pentru suplimentarea personalului. Din păcate domnul Tăriceanu nu are majoritate şi nu poate să facă legi. Nu cred că asta este o problemă gravă care să afecteze societatea. Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cât sunt preşedinte sau şef al Senatului să poată să meargă să îşi ridice permisul pentru a nu împiedica alte activităţi pe care le au din punct de vedere administrativ", a mai spus Cucşa.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a dat, marţi seară, pentru prima dată explicaţii, la cinci zile după ce a fost filmat de News.ro când intra prin spatele clădirii DRPCIV ocolind coada de aproximativ 1.000 de persoane. El a spus că a vorbit să intre la începutul programului astfel încât să nu facă un gest ostentativ trecând prin faţă şi că astfel de lucruri încearcă să le gestioneze cât mai discret posibil. El a susţinut că oamenii cu funcţii importante trebuie dă se dedice problemelor societăţii, nu statului la coadă.

La sediul serviciului de permise, Călin Popescu Tăriceanu a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire chiar dacă, oficial, era ora deschiderii.

"Am vorbit să merg înainte de începerea programului, sigur ca să nu fac un gest ostentativ de a trece prin faţă. Lucrurile astea, întotdeauna încerc să le gestionez cât mai discret posibil", a adăugat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a spus că nu face abuz de funcţia sa şi că, de când ocupă funcţii publice, nu îşi aminteşte să fi folosit antemergător deşi are dreptul legal. De asemenea, el precizat că îşi face cumpărăturile singur pentru gospodărie dar, când este vorba despre deplasări, se ocupă cabinetul său şi angajaţii SPP de rezervarea cazării a biletelor.

Mai multe anchete au fost declanşate după ce Călin Popescu Tăriceanu a beneficiat de tratament special pentru preschimbarea permisului de conducere. Au loc verificări la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor, conducerea instituţiei autosesizându-se. Şi Instituţia Prefectului a anunţat că intenţionează să facă un control.

De asemenea, avocatul Elenina Nicuţ a trimis, în 12 august, la Direcţia Naţională Anticorupţie un denunţ împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu pentru infracţiunea de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

"Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţa şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Con.stantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intra în clădirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul", se arată în denunţul formulat de avocatul Elenina Nicuţ din Baroul Bucureşti.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO