1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

News

Liderii coaliţiei de guvernare s-au reunit de urgenţă în această dimineaţă

Premierul Victor Ponta i-a chemat dumincă dimineaţa pe liderii partidelor aflate la guvernare pentru o şedinţă de guvern la Palatul Parlamentului, potrivit România TV.

07 iun, 2015 | RomaniaTV.net

Premierul se întâlneşte cu Valeriu Zgonea, Călin Popescu Tăriceanu, Daniel Constantin şi vicepremierul Gabriel Oprea. Cei patru şi-au manifestat în ulimele zile susţinerea faţă de liderul social-democrat, considerând că acesta nu trebuie să-şi dea demisia, aşa cum i-a cerut preşedintele Klaus Iohannis.

Şedinţa va fi organizată în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor şi va fi urmată de o conferinţă de presă.

Totodată, Victor Ponta i-a convocat luni toţi liderii organizaţiilor din ţară ale PSD la Comitetul Executiv National, în lumina ultimelor evenimentelor petrecute vineri, când premierul a fost anunţat că este suspect în dosarul Şova.

Victor Ponta este urmărit penal în dosarul Turceni - Rovinari, pentru fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că, în condiţiile în care DNA a comunicat că premierul Victor Ponta este învinuit de fapte penale, i-a solicitat demisia. Ponta a anunţat că respectă poziţia publică a lui Iohannis, dar că a fost numit la conducerea Guvernului de către Parlament şi numai Parlamentul îl poate demite. Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României în mai 2012.

Pe de altă parte, preşedintele Klaus Iohannis cheamă partidele la consultări, luni, la ora 18. Subiectul discuţiei este strategia naţională de apărare a ţării. Preşedintele a anunţat că în primele şase luni ale mandatului va finaliza strategia, iar în luna februarie a început să lucreze la ea.
loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO