1EUR = 4.7789 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Liderii statelor UE se reunesc la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de primăvară

Liderii statelor membre ale Uniunii Europene se reunesc joi, la Bruxelles, în cadrul Consiliului European de primăvară, care se va concentra pe consolidarea bazei economice europene, alte teme de pe agenda reuniunii fiind schimbările climatice, viitorul summit cu China şi modalităţile de combatere a dezinformării.

21 mar, 2019 | ECONOMICA.net

În deschiderea reuniunii, joi după-amiază, preşedintele României, reprezentând preşedinţia actuală a Consiliului UE, va prezenta succint progresele înregistrate în privinţa punerii în aplicare a concluziilor anterioare ale Consiliului European. Tot joi liderii ţărilor din UE27 vor discuta despre ultimele evoluţii în urma notificării transmise de Regatul Unit în temeiul articolului 50.

O bază economică solidă are o importanţă capitală pentru prosperitatea şi competitivitatea Europei, precum şi pentru rolul său pe scena mondială. În acest context, liderii statelor membre vor purta discuţii privind evoluţia viitoare a pieţei unice, uniunea pieţelor de capital, precum şi politicile şi dimensiunile digitale, industriale şi comerciale în cadrul procesului de pregătire pentru următoarea agendă strategică.

De asemenea, liderii statelor membre vor oferi orientări privind direcţia generală şi priorităţile politice pentru a-i permite Uniunii Europene să prezinte până în 2020 o strategie pe termen lung în conformitate cu Acordul de la Paris.

Pe de altă parte, şefii de stat sau de guvern din UE vor evalua progresele înregistrate în combaterea dezinformării şi necesitatea de a apăra integritatea democratică a alegerilor europene şi naţionale în întreaga Uniune Europeană.

Premierii Islandei, Liechtensteinului şi Norvegiei au primit invitaţia de a participa la Consiliul European în calitate de oaspeţi pentru a marca cea de a 25-a aniversare a Spaţiului Economic European. Cu această ocazie, vineri liderii UE vor avea posibilitatea să facă schimb de opinii.

Acordul privind Spaţiul Economic European a fost semnat în 1992 la Porto (Portugalia) şi a intrat în vigoare în 1994. Acesta prevede introducerea legislaţiei UE care acoperă cele patru libertăţi - libera circulaţie a mărfurilor, a serviciilor, a persoanelor şi a capitalurilor - în toate cele 31 de state ale SEE.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO