Liderul opoziţiei din Rusia a cerut ajutorul în „bătălia” pentru Primăria Moscovei

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care candidează pentru postul de primar al Moscovei, a cerut ajutorul în "bătălia" pentru acest scrutin, în primul interviu pe care l-a dat în capitală, după ce a fost eliberat dintr-o închisoare din provincie, relatează AFP.
Economica.net - lun, 22 iul. 2013, 11:47
Liderul opoziţiei din Rusia a cerut ajutorul în

„Cartierul nostru general creşte, avem mai mulţi voluntari iar eu îndemn pe toată lumea să vină şi să ne ajute să participăm la politica reală, la o bătălie reală pentru voturile oamenilor în alegeri”, a declarat Navalnîi sâmbătă seara pentru postul independent rus Dojd.

Aleksei Navalnîi s-a întors sâmbătă în mod triumfal la Moscova, salutat de sute de susţinători, după ce a petrecut 23 de ore într-o închisoare la Kirov, un oraş situat la aproximativ 900 de kilometri est de capitală, unde a fost judecat pentru deturnare de fonduri şi condamnat, joi, la cinci ani de închisoare.

Arestat după citirea sentinţei, Navalnîi, care a denunţat acest proces ca politic, vizând să îl reducă la tăcere, a fost eliberat rapid, în aşteptarea examinării unui apel.

Un orator abil împotriva preşedintelui rus Vladimir Putin, el a subliniat că nu îi este teamă de o nouă arestare.

„Dacă îţi este frică de lup, nu mergi în pădure”, a declarat opozantul, care urmează să îl înfrunte, în scrutinul de la 8 septembrie, pe primarul Serghei Sobianin, un apropiat al lui Putin numit în această funcţie prin decret, în 2010.

„Aş putea să fiu arestat înaintea alegerilor, după alegeri… Dar dacă te gândeşti mereu la acest lucru, nu poţi realiza nimic”, a adăugat el.

Aleksei Navalnîi, în vârstă de 37 de ani, principalul opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin în cursul unor manifestaţii în 2011-2012, a fost acuzat că a organizat, în 2009, deturnarea sumei de aproximativ 16 milioane de ruble (aproximativ 400.000 de euro) în detrimentul unei exploataţii forestiere publice, Kirovles, în perioada în care era consultant al guvernatorului liberal al regiunii.

Anunţarea condamnării sale a provocat joi manifestaţii de protest la care au participat mii de persoane, la Moscova şi Sankt Petersburg.

Deşi Navalnîi le promite susţinătorilor săi o victorie la Primăria Moscovei, unii analişti sunt sceptici în privinţa şanselor acesteia.

Navalnîi ar urma să obţină 8% din voturi în aceste alegeri municipale, în timp ce Sobianin este creditat cu 78% din sufragii, potrivit unui sondaj recent al institutului independent Levada.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...