Liderul opoziţiei ungare: Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt „ameninţări” la adresa Ungariei

Attila Mesterhazy, liderul Partidului Socialist ungar (aflat în opoziţie), consideră că declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la Ungaria reprezintă "ameninţări deschise" la adresa poporului ungar, demonstrând eşecul politicilor Fidesz faţă de comunităţile maghiare din străinătate.
Economica.net - mar, 13 aug. 2013, 16:32
Liderul opoziţiei ungare: Declaraţiile preşedintelui Băsescu sunt

„Atacul vehement antiungar” al preşedintelui Traian Băsescu demonstrează clar „eşecul politicilor Guvernului Fidesz în privinţa comunităţilor maghiare din străinătate”, a declarat Attila Mesterhazy, liderul principalului partid de opoziţie din Ungaria, conform MTI.

„Unul dintre principalii aliaţi de dreapta şi prieteni apropiaţi ai premierului Viktor Orban a mers atât de departe încât a făcut o declaraţie ameninţătoare, admonitivă şi arogantă, inacceptabilă în cultura politică a Europei şi contrară intereselor ambelor ţări”, a spus Attila Mesterhazy.

Politicile naţionaliste ale Guvernului Orban, eforturile de divizare a comunităţilor maghiare din străinătate şi exportarea conflictelor politice interne au condus, în mod predictibil, spre un impas, oferind politicienilor naţionalişti o armă antiungară, a insistat liderul opoziţiei ungare, subliniind că socialiştii resping toate acţiunile naţionaliste şi populiste care riscă să afecteze relaţiile de bună vecinătate dintre Ungaria şi România şi interesele comunităţii maghiare din România.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la Izvoru Mureşului (Harghita), că 2013 este ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România, el avertizând că statul român „îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei”.

Vorbind despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România, Traian Băsescu a afirmat: „Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat”.

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...