1EUR = 4.8359 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Lidl atinge pragul de 200 de magazine, lansează un nou concept şi deschide staţie de încărcare pentru vehiculele electrice

Retailerul german Lidl a inaugurat astăzi, 6 octombrie, al 200-lea magazin din ţară în Dumbrăvița, județul Timiș. Odată cu acesta, compania lansează un nou tip de magazin, de dimensiuni mai mari, şi intră pe piaţa stațiilor de încărcare pentru automobile electrice.

06 oct, 2016 | ECONOMICA.net

Retailerul german Lidl continuă investițiile în România prin inaugurarea unui nou concept de magazin şi anunţă intrarea pe piaţa stațiilor de încărcare pentru automobile electrice. Primul supermarket de tip nou, al 200-lea din ţară, a fost deschis astăzi, 6 octombrie, în Dumbrăvița, județul Timiș, pe Strada Petofi Sandor, Nr. 150.

Acesta are o suprafaţă de vânzare de 1400 de metri pătraţi, cu aproximativ 200 de mp mai mult decât restul unităţilor Lidl  şi include în plus o cameră pentru studiu individual al salariaţilor și o terasă. De asemenea, unitatea are un acoperiș mai înalt, susținut de grinzi lamelare și luminatoare ce permit iluminatul natural, contribuind astfel la economisirea de energie. Totodată, noul magazin din Dumbrăvița folosește o serie de tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, ce contribuie la reducerea amprentei energetice a clădirii.

Practic, căldura generată de către echipamentele din magazin, care folosesc agent frigorific ecologic, se recuperează și se folosește pentru încălzirea acestuia prin pardoseală și pentru furnizarea apei calde. În același timp, magazinul va fi echipat cu prima stație de încărcare pentru automobile electrice din portofoliul companiei, disponibilă pentru clienții săi.

"Alături de noul sediu central Lidl din București și de sediul logistic de la Lugoj, procesul de execuție a noului magazin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene", se arată într-un comunicat al companiei.

Magazinul presupune crearea a 20 de noi locuri de muncă şi dispune de 120 de locuri de parcare.

Activând în 27 de țări din Europa, cu mai mult de 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, cu peste 100 de centre logistice, care asigură aprovizionarea pentru aproximativ 10.000 de magazine.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO