LIFE IS HARD anunță că și-a crescut profitul net cu 384,18% în primul trimestru din 2023

LIFE IS HARD anunță că a înregistrat o cifră de afaceri de 6,88 de milioane de lei, cu 14% mai mare comparativ cu anul precedent, respectiv și-a îmbunătățit semnificativ nivelul de profit net, ajungând la 1,64 de milioane de lei, o creștere de 384,18% față de perioada de referință.
Ion Dobreanu - joi, 18 mai 2023, 17:12
LIFE IS HARD anunță că și-a crescut profitul net cu 384,18% în primul trimestru din 2023

Cea mai mare contribuție la cifra de afaceri o are divizia Insurance, unde volumul de business din primul trimestru se ridică la 3.4 milioane de lei, iar LIFE IS HARD mizează pe potențialul acestei industrii regionale pentru a-și fundamenta dezvoltarea capacității de inovare, demers strategic demarat de anul acesta.

“În ultimii trei ani, eforturile noastre s-au concentrat pe creșterea competențelor ecosistemului LIFE IS HARD, care astăzi are divizii specializate pe telecomunicații, asigurări, e-commerce și servicii financiare. Din 2023 intrăm în etapa de creștere a relevanței lor, astfel încat capacitatea de operare LIH să aibă impact cât mai mare în piață”, spune Cătălin Chiș, CEO și președinte al Consiliului de Administrație LIH.

Performanța întregului ecosistem LIFE IS HARD se află de asemenea în curbă ascendentă, cu îmbunătățiri pe toți indicatorii financiari relevanti. O consolidare orientativă a cifrelor LIH și a deținerilor sale (Performia Finance – 40%, respectiv Innobyte Solutions – 100%) relevă mai multe plusuri semnificative, ilustrate mai jos:

LIH este prima companie românească de software listată la BVB, pe piata AeRo, și a pornit de la o valoare de piață de 6,37 de milioane de lei, ajungând în prezent la o capitalizare de 53 de milioane de lei. Compania are ca obiectiv să atingă pragul de 100 de milioane de lei capitalizare, iar valoarea generată pentru acționari să fie în creștere în fiecare etapă de dezvoltare.

LIFE IS HARD a decis recent distribuirea de acțiuni gratuite în valoare de 4 milioane de lei acționarilor înregistrați la data de 15.06.2023, iar distribuirea are loc în baza profitului pentru anul 2022.

În 2022, LIH a început de asemenea procesul de transformare a angajatilor în acționari ai companiei prin programele SOP, demers care a condus la creșterea retenției de personal și care va continua și anul acesta.

Mai multe informații despre rezultatele financiare LIFE IS HARD din primul trimestru 2023 sunt disponibile aici: https://bvb.ro/info/Raportari/LIH/LIH_20230517163923_0-LIH-Raport-Q1-2023.pdf.

Acționarii pot de asemenea participa la discuții dedicate subiectului în cadrul întâlnirii cu investitorii programată pentru data de 25 mai, conform calendarului financiar publicat de către LIH.

LIFE IS HARD (LIH) este listată pe piața AeRo din 8 decembrie 2015, iar din octombrie 2021 acțiunile LIH au fost incluse in indicele BET- AeRo dezvoltat de Bursa de Valori București pentru această piață.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...