1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 8 º

News

Lime, care închiriază trotinete electrice şi în România, se retrage de pe 12 pieţe şi concediază 14% dintre angajaţi

Compania de scootere electrice Lime, cu prezenţă şi în România, a anunţat că se retrage din 12 pieţe, inclusiv SUA, şi concediază aproximativ 14% din forța de muncă (aproximativ 100 de angajați) deoarece încearcă să devină profitabilă în acest an.

11 ian, 2020 | ECONOMICA.net

Lime încheie operațiunile pe 12 piețe, unde spune că afacerea a fost slabă, respectiv în SUA: Atlanta, Phoenix, San Diego, San Antonio, în America Latină: Bogota, Buenos Aires, Montevideo, Lima, Puerto Vallarta, Rio de Janeiro și Sao Paulo. şi în Europa, la Linz (Austria).

După doi ani de creștere explozivă, companiile care oferă servicii de închiriere a trotinetelor electrice, au intrat într-o nouă fază - supraviețuirea într-o industrie care pierde bani.

"Suntem foarte încrezători că în 2020, Lime va fi prima companie de mobilitate de ultimă generație care va fi profitabilă", a declarat președintele Lime, Joe Kraus, pentru publicaţia Axios.

Kraus a respins, de asemenea, zvonurile potrivit cărora Lime rămâne fără numerar şi doreşte o nouă rundă de finanțare.

Kraus a adăugat că nu caută să vândă compania, dar ar putea fi interesat să fie de achiziţii şi fuziuni.

"Întotdeauna privim oportunist să fim cumpărători", a spus el.

După runda de finanțare de 310 milioane de dolari (condusă de Bain Capital) obținută de Lime în luna februarie a anului trecut, compania este evaluată la 2,4 miliarde de dolari.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO