Lindt preia o companie rivală din SUA şi devine numărul 3 pe piaţa nord-americană

Producătorul elveţian de ciocolată Lindt & Sprungli AG a achiziţionat rivalul din SUA Russell Stover, preţul tranzacţiei nefiind dat publicităţii, transmite BBC.
Economica.net - lun, 14 iul. 2014, 10:37
Lindt preia o companie rivală din SUA şi devine numărul 3 pe piaţa nord-americană

Acordul va ajuta Lindt să-şi extindă activitatea în Statele Unite, devenind al treilea mare producător de ciocolată din America de Nord.

‘Este cea mai mare şi cea mai importantă achiziţie strategică în istoria Lindt & Sprungli şi o oportunitate unică’, a declarat preşedintele companiei elveţiene, Ernst Tanner.

În urma tranzacţiei, Lindt îşi va majora gama de produse vândute în SUA, înglobându-le pe cele de la Russell Stover, inclusiv ciocolata fără zahăr.

Compania elveţiană se aşteaptă la majorarea câştigurilor din 2015 în urma preluării Russell Stover, estimând că vânzările anuale vor depăşi 1,5 miliarde de dolari în America de Nord.

În SUA, Russell Stover deţine brandul Whitman, are patru fabrici de ciocolată şi o reţea de 35 de magazine.

Recent, Laurent Pipitone, directorul departamentului de Statistică de la International Cocoa Organization (ICCO), a avertizat că cererea de cacao va depăşi producţia cu aproximativ 70.000 de tone în perioada octombrie 2013 – octombrie 2014, pe fondul majorării cererii de ciocolată în Asia şi al recoltei slabe de cacao în Africa, a declarat Laurent Pipitone, directorul Departamentului de Statistică de la International Cocoa Organization (ICCO).

Acesta este cel mai mare deficit înregistrat de la debutul publicării datelor statistice în 1960.

Boabele de cacao sunt procesate şi transformate în pudră sau unt, utilizate ulterior în producţia de ciocolată. O ofertă redusă de cacao înseamnă costuri mai mari pentru producătorii importanţi, cum ar fi Lindt & Sprungli, Nestle, Barry Callebaut AG.

Firma de cercetare Euromonitor International Ltd. estimează că vânzările globale de ciocolată vor creşte anul acesta cu 2,1% până la nivelul record de 7,3 milioane tone. La nivel regional, vânzările de ciocolată pe piaţa chineză s-au dublat în ultimul deceniu, depăşind creşterile înregistrate în Europa Occidentală, cel mai mare consumator.

Traderii se aşteaptă ca preţurile la cacao să se majoreze cu 15% până la 3.200 de dolari pe tonă la finele lui 2014, pe fondul majorării contractele futures la cacao la bursa ICE Futures US New York până la 2.771 de dolari pe tonă.

În regiunea Asia-Pacific, zonă responsabilă pentru o jumătate din populaţia globului şi doar 12% din cererea de ciocolată, fiecare persoană va consuma 200 de grame de ciocolată în 2014, dublu faţă de cantitatea consumată cu un deceniu în urmă, estimează Euromonitor. Firma de cercetare prognozează că în acest an vânzările de ciocolată pe piaţa chineză vor creşte cu 6,9% până la nivelul record de 193.100 tone, urmând a spori cu 6,6% în 2014.

Deocamdată, cererea de ciocolată în Asia este devansată cu mult de cele 2,2 milioane tone consumate anul trecut în Europa Occidentală, unde în ultimii 10 ani consumul per capita a rămas nemodificat la 4,5 kilograme.

Te-ar mai putea interesa și
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean DTEK, controlat de Rinat Ahmetov, cel mai bogat ucrainean. DRI este din ce......
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila finalizează tranzacția prin care a preluat Parmafood
Aquila, distribuitorul pentru piața bunurilor de larg consum din România și Republica Moldova, a finalizat tranzacția ...
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași vrea să își crească substanțial productivitatea cu ajutorul digitalizării. Contract cu un gigant din IT
Antibiotice Iași (ATB) vrea să își crească productivitatea cu 25% până în 2030 cu ajutorul accelerării procesului ...