1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Linie de cale ferată între Bucureşti şi aeroportul Otopeni, în 2021. Proiectul este pe lista finanţărilor UE

Extinderea căii ferate spre aeroportul Henri Coandă, un proiect despre care s-a mai vorbit în anii trecuţi, va fi finanţată din fonduri europene, potrivit unei liste de proiecte care vor fi finanţate în exerciţiul financiar 2014-2020 publicată de Ministerul Fondurilor Europene.

25 ian, 2016 | ECONOMICA.net

Modernizarea liniei de cale ferată dintre Bucureşti şi aeroportul Otopeni- Henri Coandă apare pe lista proiectelor care vor fi finanţate din bani europeni, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020. Potrivit listei publicate de Ministerul Fondurilor Europene, investitiţia este estimată la 97,15 milioane de euro. Implementarea proiectului va debuta în anul 2018, iar data finalizării este ultimul trimestru al anului 2021.

CFR Călători a folosit, până nu demult, calea ferată existentă spre aeroportul Otopeni. Automotoare Siemens Desiro plecau din Gara de Nord şi ajungeau aproape de aeroport. Calea ferată este însă una simplă, neelectrificată, şi se opreşte la circa 800 de metri de aeroport. Călătorii erau preluaţi de aici şi duşi până în terminal cu autocarele. Cursele au fost însă anulate, din cauza numărului mic de călători.

Fostul ministru al Transporturilor, Iulian Matache, a declarat, toamna trecută, că ministerul de resort are un plan pentru modernizarea şi extinderea liniei de cale ferată, dar nu a putut avansa atunci un termen.

"Soluţia pentru care există o documentaţie, în fază incipientă, este adevărat, este extinderea liniei de cale ferata până în aeroport şi construirea unui terminal de cale ferata care, din punctul meu de vedere, ar trebui să deserveasca şi viitoarea linie de metrou" a declarant Matache, într-un interviu pentru Hotnews.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO