Lion’s Head Investments discută cu Portland Trust preluarea Expo Business Park, proiect office din zona Expoziţiei

Potrivit unor surse din piață, investitorul Lion's Head Investments, care a cumpărat anul trecut proiectul office Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, discută cu aceeaşi companie preluarea Expo Business Park de 42.000 mp, un proiect de birouri aflat în dezvoltare în zona Expoziţiei și primul care va fi livrat în zonă.
Răzvan Zamfir - Dum, 05 mai 2019, 21:01
Lion's Head Investments discută cu Portland Trust preluarea Expo Business Park, proiect office din zona Expoziţiei

Valoarea tranzacţiei s-ar putea cifra la peste 120 de milioane de euro, dar va fi condiţionată de un grad ridicat de închiriere al Expo Business Park, în prezent acesta fiind preînchiriat în proporţie de circa 75%, printre chiriaşi fiind ING Bank, care va ocupa o clădire de 20.000 mp, dar și Stradale, World Class, 1 Minute şi Spaces.

Potrivit surselor, discuţiile preliminare dintre cele două companii au demarat de anul trecut.

Proiectul va include trei clădiri, cea închiriată de ING Bank va fi gata în această primăvară, iar celelate două (cu o suprafaţă totală de 22.000 mp) sunt programate pentru livrare în iunie 2019.

Lion’s Head Investments, o companie deținută de firma sud-africană de asigurări de viață Old Mutual și de dezvoltatorul bulgar AG Capital, a cumpărat în trimestrul 2 al anului trecut de la Portland Trust și Ares Management proiectul de birouri Oregon Park din nordul Capitalei, unde printre chiriași se numără și Oracle. Valoarea tranzacției a fost estimată la 160-170 de milioane de euro.

Pe lângă Oregon Park, Lion’s Head Investments mai deţine două clădiri de birouri în Sofia – Polygraphya Office Center şi Megapark. În total, compania are un portofoliu de cinci clădiri cu o suprafaţă închiriabilă de 235.000 de mp, cu o valoare de 310 milioane de euro. 

Valoare pe care investitorul vrea să o dubleze într-un an. Şi pentru asta se poartă deja discuţii cu proprietarii altor clădiri de pe piaţa locală, finalizate şi nefinalizate. Invesitorii ţintesc clădiri mari, iar ca valoare trebuie să treacă de pragul de 30 de milioane de euro. 

Portland Trust a dezvoltat mai multe proiecte de clădiri de birouri în București, printre care Floreasca Park, Floreasca 169, Bucharest Business Park și Opera Center.

Zona Expoziţiei e noul punct fierbinte al pieţei imobiliare din Bucureşti şi până în 2021 s-ar putea livra aproximativ 156.000 mp spații de birouri de clasă A și aproximativ 1.500 locuințe noi, în cele patru proiecte care au primit deja autorizații de construire. Primul proiect care va fi terminat în zonă e chiar Expo Business Park, iar al doilea proiect aflat în stadiu avansat de construcție este Ana Towers, cu o suprafață totală de 35.000 mp, dezvoltat de George Copos. De puţin timp a obținut autorizația de construcție și proiectul City Rose Park al GTC, iar un alt proiect de birouri al grupului Atenor așteaptă autorizația în cursul acestui an.

Dezvoltarea puternică a zonei depinde, însă, de construcţia metroului spre Aeroportul Otopeni, aflată în licitație pentru tronsonul până la Băneasa. De altfel, chiar această potențială tranzacție ar putea fi influențată de gradul de certitudine existent în jurul construcției liniei de metrou spre nordul Bucureștiului.

Te-ar mai putea interesa și
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
CNSU a actualizat lista statelor în funcție de rata de incidență. Franţa a intrat în zona roşie
Spania, Marea Britanie, Franţa, Olanda, Portugalia şi Grecia se numără printre ţările aflate în zona roşie de incidenţă COVID. Franța fost introdusă pe lista roșie în urma creșerii......
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Angajații Amazon vor putea lucra de acasă până la începutul lui 2022
Grupul Amazon, cel mai mare retailer online din lume, nu se aşteaptă ca angajaţii săi de tip corporate să revină la ...
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Blue Air va lansa începând din decembrie 2021 primul zbor direct Iași – Dublin
Compania Blue Air a a anunțat prin intermediul unui comunicat că a programat primul zbor direct între Iași și Dublin, ...
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor sanitare
Consiliul Constituțional din Franța a decis în favoarea impunerii permisului sanitar și a vaccinării obligatorii a cadrelor ...
Consiliul Constituţional din Franţa a validat joi legea care instaurează permisul sanitar şi vaccinarea obligatorie a ...