1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Imobiliare

Lion's Head, proprietarul Oregon Park, va intra într-o perioadă de aşteptare câteva luni şi va urmări piaţa

După ce anul trecut a cumpărat cu circa 170 de milioane de euro proiectul de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, investitorul sud african Lion's Head, a intrat într-o pauză de câteva luni pentru a urmări evoluția pieței în condițiile e afectată de pandemia de coronavirus.

28 mai, 2020 | | ECONOMICA.net

„2018 și 2019 au fost doi ani intenși, dar martie 2020 ne-a lovit ca un tren. Chiar eram la debutul finalizării unei listei scurte de achiziții de făcut în 2020. Evaluam și chiriașii, iar această criză testează valoarea chiriașilor și puterea lor de a continua business-ul. Am ales anul trecut Oregon Park, care a trecut prin criză impecabil. Pe viitor, vom căuta clădiri care nu-și pierd valoarea și au o valoare deosebită a chiriașilor. Lion’s Head, prin Oregon Park, a avut de suferit prin chiriașii de retail, cei care, în general, asigură zona de parter, dar, s-a trecut cu bine”, spune Lori Collin, director pentru România, a Lion's Head.

Aceasta a spus, la o conferință Profit.ro despre piața imobiliară, că vor continua să investească în România „și cred că va țara nu va fi lovită foarte puternic, avem o piață a muncii extraordinară, iar clădirile de birouri sunt de calitate, dar vom rămâne într-o perioadă de așteptare câteva luni, ca să vedem lucrurile exact”.

Deși Lion's Head nu a avut nevoie de renegocieri ale contractelor, aceasta crede că la anul discuțiile vor apărea.

„În office, discuțiile vor apărea undeva pe final de an, sau, cu siguranță, în 2021. Puterea de capital e extrem de importantă. Din fericire, noi avem chiriași puternici, care au închiriat zeci de mii de metri pătrați. Noi în acest moment, nu avem negocieri pentru contracte de închiriere. Sperăm să rămână așa, dar cred că vom avea discuții pentru echilibrarea contractelor. Că vorbim de perioadă, de suprafață, de flexibilitate în contracte vor trebui să aibă loc. Oricum, fără chiriași, nici noi nu putem funcționa. Iar, chiriașii și proprietarii de clădiri trebuie să discute continuu, suntem oricum interesați de bunăstarea chiriașilor, ca și ei înșiși”, conchide Lori Collin.

Oregon Park e compus din trei clădiri de birouri, în total cuprinzând aproape 70.000 mp de spații de birouri închiriabile.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO