1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

News

Lista miniştrilor din guvernul Dacian Cioloş - România TV

România TV a prezentat o nouă listă cu viitorii miniştri din guvernul Cioloş. Premierul desemnat continuă şi joi discuţiile cu reprezentanţii partidelor parlamentare. Cioloş a declarat că încă nu a decis componenţa completă a noului cabinet, dar că la sfârşitul acestei săptămâni lista va fi completă.

12 noi, 2015 | ROMANIA TV

Cioloş este aşteptat săptămâna viitoare în Parlament pentru votul de învestitură.

DANIELA GHEORGHE, Ministrul Finanţelor

TUDOR CONSTANTINESCU, Ministerul Economiei şi Energiei

BOGDAN AURESCU, Ministrul Afacerilor Externe

MIHAIL DUMITRU, Ministrul Agriculturii

DAN DUNGACIU, Ministru Apărării

DUDU IONESCU, Ministerul Afacerilor Interne

MARIUS NICA, Ministrul Fondurilor Europene

LAURA ŞTEFAN, Ministrul Justiţiei

SORIN CÎMPEANU, Ministrul Educaţiei

FLORENTINA FURTUNESCU, Ministerul Sănătății

Dacian Cioloş este de la 1 iulie 2015 consilier special al preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pe probleme de securitate alimentară.

Premierul desemnat nu a făcut parte din niciun partid și a ocupat puține funcții politice.

La bază, Cioloș este inginer agronom. Demnitarul a urmat cursurile Facultății de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994) și a obținut diploma de inginer horticultor. Ulterior, a urmat studii de agronomie aprofundată, specializarea "Sisteme de producție și Dezvoltare rurală" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franța, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) și un master științific (DEA) în "Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare și rurale" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) și Université Montpellier I (1996-1997). Din 2000 este doctorand in economia dezvoltarii agricole, agroalimentare si rurale la Institutul National de Cercetari Agronomice (INRA) din cadrul Ecole Nationale Superieure Agronomique Montpellier (ENSAM).

Dacian Cioloș a devenit comisar pentru Agricultură în 2009, ducându-și mandatul la bun sfârșit, până în noiembrie 2014, când noua Comisie Europeană și-a preluat atribuțiile.

În ianuarie 2009, Cioloș a refuzat să facă parte din Guvernul Boc, unde ar fi trebuit să dețină o funcție pe partea de agricultură, afirmând că vrea să-și păstreze independența politică.

Anterior, el a fost ministrul Agriculturii, din octombrie 2007 și până în decembrie 2008 (în Guvernul Tăriceanu), însă și-a păstrat reputația de tehnocrat.

Deși nu făcea parte din niciun partid politic, în perioada mai - octombrie 2007 a fost subsecretar de stat pentru Afaceri Europene.

Dacian Cioloș a intrat pe scena politică în ianuarie 2005, când a devenit consilier al ministrului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale, Gheorghe Flutur, și reprezentant în Comitetul Special Agricol la Consiliul European.

Înainte de a avea funcțiile din Ministerul Agriculturii, între anii 2002 si 2003, a lucrat pentru Delegația Comisiei Europene în România, pregătind implementarea SAPARD în România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO