Lista neagră a firmelor cu cele mai mari datorii la bugetul asigurărilor de sănătate

Galaxy Tobacco SA, European Food SA, Blue Air Transport Aerian SA şi Ga-Pro-Co Chemicals SA sunt firmele private cu cele mai mari debite la bugetul asigurărilor de sănătate, la 1 iulie 2013. Salariaţii firmelor care au în prezent datorii la bugetul asigurărilor de sănătate, din neplata contribuţiei datorate de angajator şi/sau din neplata contribuţiei individuale a angajaţilor, trebuie să plătească serviciile medicale de care beneficiază în sistemul sanitar public, pentru că apar ca neasiguraţi în SIUI, din cauza angajatorului care nu a virat CASS la bugetul asigurărilor de Sănătate.
Cristina Şomănescu - mie, 07 aug. 2013, 21:22
Lista neagră a firmelor cu cele mai mari datorii la bugetul asigurărilor de sănătate

Lista întocmită de ECONOMICA.NET se bazează pe informaţiile publicate de ANAF la capitolul obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate, la 30 iunie 2013.

ECONOMICA.NET nu a luat în calcul în acest material firmele care au cereri de compensare în curs de soluţionare şi înlesniri de plată, nici datoriile firmelor la bugetul asigurărilor de Sănătate din anii fiscali precedenţi (caz în care valorile debitele la Sănătate ar fi semnificativ mai mari).

Citeşte şi Angajatorul ţi-a reţinut CASS din salariu, dar nu a virat-o la Sănătate. Cum îl obligi să o achite

Fiscul a început executarea silită pentru recuperarea datoriilor la Sănătate de la toate firmele menţionate în acest material, datorii care cumulat depăşesc 50 de milioane de lei, la 1 iulie 2013. 

Galaxy Tobacco SA are datorii de totale de peste 11.95 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate. Din aceşti bani, peste 8.85 milioane de lei reprezintă contribuţia datorată la Sănătate de angajator, 2.95 milioane de lei sunt dobânzi şi penalităţi, iar peste 136.000 de lei sunt contribuţiile individuale de asigurări de sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la buget.

European Food SA, firma deţinută de Ioan şi Viorel Micula, are datorii totale de peste 7.69 milioane de lei la bugetul asigurărilor de sănătate. Din aceşti bani, peste 4.40 milioane de lei reprezintă contribuţia datorată de angajator la Sănătate, peste 3.28 milioane de lei sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile antemenţionate.

Blue Air Transport Aerian SA are datorii totale de peste 5.58 milioane de lei la bugetul de Sănătate. Din aceşti bani, peste 2.68 milioane de lei reprezintă contribuţia datorată de angajator la Sănătate, peste 1.59 milioane de lei – contribuţiile individuale de asigurări de Sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la buget, iar peste 1.29 milioane de lei reprezintă dobânzi şi penalităţi la datoriile menţionate mai sus.

Ga-Pro-Co Chemicals SA, combinatul chimic care face parte din grupul de firme InterAgro, controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii totale de peste 5.38 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Din aceşti bani, peste 2.10 milioane de lei reprezintă contribuţia la bugetul asigurărilor de Sănătate datorată de angajator, peste 1.82 milioane de lei reprezintă contribuţiile individuale de asigurări de Sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la buget, peste 1.44 milioane de lei sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile menţionate anterior.

Donau Chem SRL, controlată de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii totale de peste 4.29 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Din aceşti bani, 1.70 milioane de lei reprezintă contribuţiile individuale de asigurări de sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la buget, peste 1.58 milioane de lei reprezintă contribuţia datorată de angajator la Sănătate şi restul reprezintă dobânzi şi penalităţi la datoriile precizate mai sus.

Oncos SA, controlată de omul de afaceri clujean Vasile Onaca, are datorii totale de peste 4.13 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Din aceşti bani, peste 1.22 milioane de lei sunt contribuţiile individuale de asigurări de sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la buget, peste 1.20 de milioane de lei reprezintă contribuţia angajatorului la Sănătate iar restul sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile antemenţionate.

Firma de construcţii Apolodor Com Impex SRL, controlată de omul de afaceri Radu Ouatu, are datorii de peste 2.75 milioane de lei la bugetul de asigurări de Sănătate. Din aceşti bani, peste 1.75 milioane de lei reprezintă contribuţia datorată de angajator la Sănătate iar peste 1 milion de lei sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile menţionate mai sus.

Galmopan SA, una dintre cele mai mari fabrici de pâine din Galaţi, controlată de firma Makinvest Com (a controversatului om de afaceri Petrică Herăscu) are datorii totale de 2.44 milioane de lei la Sănătate. Din aceşti bani, peste 863.000 de lei reprezintă contribuţiile individuale de asigurări de sănătate reţinute de la angajaţi şi nevirate la buget, peste 801.000 de lei reprezintă contribuţia de asigurări de sănătate datorată de angajator şi peste 778.000 de lei sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile antemenţionate.  

Amurco SRL, combinatul din Bacău controlat de omul de afaceri Ioan Niculae, are datorii de peste 2 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Peste 802.000 de lei din aceşti bani reprezintă contribuţiile individuale de asigurări de sănătate ale angajaţilor, nevirate de firmă la buget, peste 766.000 de lei reprezintă contribuţia de asigurări de sănătate datorată şi neplătită de angajator la bugetul de Sănătate iar restul sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile specificate mai sus.

Casa Noastra SA are datorii de peste 1.42 de milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Din aceşti bani, 946.000 de lei reprezintă contribuţia datorată de angajator la Sănătate iar 482.000 de lei reprezintă dobânzi şi penalităţi  la datoriile menţionate anterior.

Icco Electric SRL are datorii de peste 1.28 milioane de lei la bugetul asigurărilor de Sănătate. Din aceşti bani, peste 771.000 de lei reprezintă contribuţia datorată şi neplătită de angajator la bugetul asigurărilor de Sănătate, peste 360.000 de lei reprezintă dobânzi şi penalităţi, iar restul sunt contribuţiile individuale ale salariaţilor la bugetul de Sănătate, reţinute de angajator şi nevirate la buget.

Amonil SA (combinatul din Slobozia) are peste 1 milion de lei datorii totale la bugetul asigurărilor de Sănătate. Din aceşti bani, peste 480.000 de lei reprezintă contribuţia de asigurări de sănătate datorată şi neplătită de către angajator şi peste 520.000 de lei reprezintă dobânzi şi penalităţi la sumele datorate la Sănătate.  

Search Corporation SRL, firmă specializată în proiectare, consultanţă şi management în domeniul infrastructurii de transport rutier şi aerian, are datorii totale de peste 1 milion de lei la bugetul de asigurări de sănătate la 1 iulie 2013. Din aceşti bani, peste 580.000 de lei reprezintă constribuţia datorată şi neplătită de angajator la bugetul asigurărilor de Sănătate, peste 280.000 de lei sunt contribuţiile individuale ale salariaţilor, reţinute din salariul acestora şi nevirate la buget, iar restul sunt dobânzi şi penalităţi la datoriile enumerate mai sus.

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași, singurul producător de medicamente controlat de capitalul românesc, crește substanțial în primele șase luni din 2021. Profit de aproape 20 de milioane de lei
Antibiotice Iași, singurul producător de medicamente controlat de capitalul românesc, crește substanțial în primele ...
Antibiotice Iași, singurul producător local de medicamente controlat de Stat, anunță o creștere cu 11% a cifrei de afaceri, în primele șase luni din 2021. Compania listată la Bursă (ATB) a......
Ministrul de Interne: Indisciplina pietonilor, a bicicliștilor și viteza, principalele cauze pentru accidente în România
Ministrul de Interne: Indisciplina pietonilor, a bicicliștilor și viteza, principalele cauze pentru accidente în România
Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, consideră că umărul accidentelor rutiere este în scădere în ...
Bugetele programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi suplimentate
Bugetele programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus vor fi suplimentate
Bugetele programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus au fost utilizate integral, iar Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) ...
UE a aprobat planurile de redresare pentru alte patru state membre
UE a aprobat planurile de redresare pentru alte patru state membre
Miniştrii europeni ai Finanţelor au aprobat, luni, planurile de redresare ale Croaţiei, Ciprului, Lituaniei şi Sloveniei, ...