1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Lista noului Guvern. Cine pleacă şi cine rămâne în cabinetul Mihai Tudose

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat lista miniştrilor din Cabinetul Mihai Tudose, aşa cum a fost aprobată de către Comitetul Naţional Executiv al PSD, singura modificare de structură operată faţă de Guvernul Grindeanu fiind înfiinţarea unui post de vicepremier fără portofoliu, funcţie ce va fi ocupată de Marcel Ciolacu.

28 iun, 2017 | Economica.net
(update 28 iun, 2017 16:29) Dragnea, despre posibilitatea ca noul Guvern să nu fie votat: O să fie voturi în plus faţă de moţiune
Preşedintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, după întâlnirea avută cu reprezentanţii UDMR, că nu crede că există riscul ca noul Guvern să nu fie votat de o majoritate parlamentară, precizând că vor fi voturi "în plus faţă de cele de la moţiune".


"Eu cred că nu. O să fie voturi în plus faţă de cele de la moţiune, PSD plus ALDE. Noi avem majoritate PSD plus ALDE. Data trecută, când s-a format Guvernul, UDMR a votat cu noi. Sperăm să o facă, dar urmează să decidă şi sperăm să o facă şi minorităţile", a precizat Dragnea, întrebat în acest sens.


(update 28 iun, 2017 15:29) Tudose dă asigurări că se va retrage dacă Dragnea va putea deveni premier. Cum a răspuns preşedintele PSD
Premierul desemnat, Mihai Tudose, a declarat, miercuri, că în mod "evident" se va retrage din funcţia de şef al Executivului dacă, legal, Liviu Dragnea va putea deveni prim-ministru, pentru că aşa este normal. Liviu Dragnea i-a transmis de două ori în timpul acestor declaraţii să "nu se grăbească" şi să "meargă la treabă". Tudose a insistat însă că vrea să se retragă într-o astfel de eventualitate.


Întrebat dacă s-ar retrage în eventualitatea în care Liviu Dragnea va putea legal să ajungă premier, Mihai Tudose a răspuns afirmativ: "Evident".


Liviu Dragnea, aflat lângă Tudose, i-a spus, zâmbind, să "nu se grăbească", însă premierul desemnat a intervenit din nou: "Ba da!".


Ulterior el a explicat că aşa este normal într-un stat democratic, ca preşedintele de partid să fie premier. "În toată lumea, în toate democraţiile, preşedintele partidului de guvernământ este propunerea de prim-ministru. În momentul în care acest lucru se poate întâmpla şi la noi, este calea firească. E părerea mea", a spus el.


Dragnea i-a replicat din nou: "Mergi la treabă, lasă".

Iată, aşadar, noua componenţă oficială a Guvernului:

Premier
Mihai Tudose

Vicepremier
Ministrul Dezvoltării Regionale
Sevil Shhaideh

Vicepremier
Ministrul Mediului
Graţiela Gavrilescu

Vicepremier fără portofoliu
Marcel Ciolacu

Ministrul Afacerilor Interne
Carmen Dan

Ministrul Afacerilor Externe
Theodor Meleşcanu

Ministrul Apărării
Adrian Ţuţuianu

Ministrul Finanţelor
Ionuţ Mişa

Ministrul Justiţiei
Tudorel Toader

Ministrul Agriculturii
Petre Daea

Ministrul Muncii
Olguţa Vasilescu

Ministrul Economiei
Mihai Fifor

Ministrul Energiei
Toma Petcu

Ministrul Transpoturilor
Răzvan Cuc

Ministrul pentru IMM-uri
Ilan Laufer

Ministrul Sănătăţii
Florian Bodog

Ministerul Culturii
Lucian Romaşcanu

Ministrul Apelor şi Pădurilor
Doina Pană

Ministerl Educației
Liviu Pop

Ministerul Cercetării:
Lucian Georgescu

Ministrul Tineretului
Marius Alexandru Dunca

Ministrul Turismului
Mircea Dobre

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni
Andreea Păstârnac

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul
Viorel Ilie

Ministrul Fondurilor Europene
Rovana Plumb

Ministrul pentru Afaceri Europene
Victor Negrescu

Ministru delegat pentru Dialog Social
Gabi Petrea

Ministerul Comunicațiilor
Lucian Şova

Şedinţa CExN este în desfăşurare la ora transmiterii acestei ştiri.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri, la finalul Comitetului Executiv Naţional, că, împreună cu premierul desemnat Mihai Tudose, va discuta cu UDMR despre o posibilă susţinere parlamentară a cabinetului, liderul social-democraţilor ţinând să precizeze că nu va exista o negociere cu parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO