1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Spor la stat

Lista sporurilor de la stat. Tot personalul Ministerului Sănătăţii primeşte spor pentru "condiţii vătămătoare"

ECONOMICA.NET continuă să publice lista sporurilor pe care le primesc angajaţii de la stat. Astăzi vă spunem ce sporuri încasează salariaţii Ministerul Sănătăţii şi cei ai instituţiilor subordonate. Tot personalul Ministerului Sănătăţii primeşte spor de condiţii vătămătoare, iar unii dintre angajaţii Direcţiilor de Sănătate Publică primesc sporuri pentru condiţii deosebit de periculoase, periculoase şi vătămătoare. Toate aceste sporuri se acordă în cuantumurile din decembrie 2009 care au fost majorate cu 25% la 1 octombrie 2015.

ECONOMICA.NET vă spune în exclusivitate, printr-o serie de articole, ce sporuri şi beneficii primesc angajaţii de la stat.

Lista completă a articolelor publicate până acum o găsiţi în secţiunea dedicată "Spor la stat" pe care o puteţi accesa la acest link. 

Iată câteva dintre articolele pe care le-am publicat deja:

Lista sporurilor angajaţilor de la stat. 13 sporuri, cotă-parte din profit, protecţie socială pentru salariaţii CFR Marfă

Ultimii în UE la autostrăzi: mega-lista sporurilor şi beneficiilor date angajaţilor statului care ar trebui să le facă

Lista sporurilor angajaţilor de la stat. Beneficiile primite de salariaţii din aparatul de lucru al Guvernului

Lista completă a sporurilor şi avantajelor salariaţilor de la stat. Beneficiile salariaţilor din Justiţie

Sporurile încasate de angajaţii spitalelor CFR în 2016. Spor pentru că muncesc la PC, cu xeroxul şi la arhivă

Astăzi vă spunem ce sporuri primesc angajaţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai instituţiilor subordonate, potrivit informaţiilor pe care ni le-a comunicat Ministerul de resort. 

Tot personalul Ministerului Sănătăţii beneficiază de spor pentru condiţii vătămătoare.

  • Sporul se acordă în cuantumul avut în decembrie 2009, majorat cu 10% la 1 decembrie 2015.
  • Sporul pentru condiţii vătămătoare se acordă pentru activitatea desfăşurată în cadrul instituţiilor publice în care funcţionează instalaţii care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă produse de emiţători pentru comunicaţii, instalaţii de microunde, instalaţii de curenţi de înaltă frecvenţă sau staţii de bruiaj, ne-au explicat oficialii MS.

Personalul Direcţiilor de Sănătate Publică (DSP-urilor), unităţi finanţate integral de la bugetul de stat, beneficiază de sporuri pentru activitatea desfăşurată în condiţii deosebit de periculoase, condiţii periculoase şi condiţii periculoase sau vătămătoare.

  • Oficialii Ministerului Sănătăţii nu ştiu câţi dintre angajaţii DSP-urilor din ţară primesc aceste sporuri.

Angajaţilor unităţilor finanţate integral din venituri proprii din contractele încheiate prin sistemul de asigurări sociale de sănătate, cei ai structurilor finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, dar şi salariaţii unităţilor finanţate integral de la bugetul de stat, subordonate Ministerului Sănătăţii primesc:

  • Spor pentru condiţii deosebit de periculoase;
  • Spor pentru condiţii periculoase;
  • Spor pentru condiţii vătămătoare.
  • Sporurile se acordă în cuantumurile avute în decembrie 2009, majorate cu 25% la 1 octombrie 2015.

Ministerul Sănătăţii nu ne-a comunicat explicit, aşa cum am solicitat, câţi dintre angajaţii acestor structuri primesc sporurile enumerate mai sus şi în ce cuantumuri. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO