La ce târguri de turism mai participă România anul acesta. Cum vom fi reprezentați la Dubai sau Londra după perdeaua neagră de la New York?

Fotografii scoase la imprimantă pe hârtie A4, puse pe o perdea neagră. Asta a fost imaginea României la târgul de turism de la New York. Autoritățile au cheltuit 8.000 de euro pentru promovarea țării noastre la acest eveniment și vor mai participa la încă alte șase târguri externe de profil până la sfârșitul anului.
Andrada Ghira - lun, 18 apr. 2022, 12:35
La ce târguri de turism mai participă România anul acesta. Cum vom fi reprezentați la Dubai sau Londra după perdeaua neagră de la New York?

Oficialii români au lipit câteva fotografii A4 cu România pe o perdea neagră. Așa a arătat standul țării noastre la cel mai mare târg de turism al industriei americane – New York Travel & Adventure Show.

Imaginea, publicată pe pagina de Facebook a Consulatului General al României în New York a stârnit reacții negative.

Autoritățile spun că participarea la acest târg a costat 8.000 de euro.

Pe lista târgurilor de turism la care va mai participa România, după doi ani de pandemie în care numărul turiștilor s-a redus considerabil la nivel global, se mai află șase evenimente externe, potrivit unui ordin semnat de ministrul Economiei, Constantin Cadariu la începutul acestui an.

Lista târgurilor la care va mai participa România

Următorul târg la care va participa România are loc în perioada 26-28 aprilie, la IMEX în Frankfurt. Potrivit listei ministerului, acest târg se adresează specialiștilor din turism și din sectorul de organizări de congrese și evenimente. La ediția din 2009, au participat 3.400 de expozanți din 170 de țări și a fost vizitat de 10.000 de specialiști.

În perioada 8-11 mai are loc ATM Dubai, cel mai important târg de turism din Orientul Mijlociu, care la ediția din 2009 a fost vizitat de 40.000 de persoane, mai vizitat decât cel de la New York, de exemplu.

Un alt eveniment important din lista de anul acesta este WTM – World Travel Market de la Londra, care este cel mai mare târg B2B din industria mondială a turismului. La ediția din 2019, târgul a fost vizitat de 51.000 de persoane. La ediția de atunci au participat 5.000 de expozanți.

În perioada 24-26 noiembrie, România va fi prezentă și la cel mai mare târg de turism din Polonia. Înainte de pandemie, la târg au fost 20.000 de vizitatori și 500 de participanți.

Tot în noiembrie vom fi prezenți și la cel mai mare târg de turism B2B din China – ITB din Shanghai, unde în 2019 au participat peste 600 de agenții chineze și au fost peste 600 de cumpărători.

În perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, are loc singurul târg MICE din Spania, care se află pe lista de  participări de anul acesta. Peste 6.000 de expozanți și 13.000 de vizitatori au fost la ediția din 2019.

CITEȘTE ȘI Primăria Bucureștiului sondează piața pentru a realiza strategia de promovare a turismului în Capitală

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...