IPO Electrica, Ziua UNU: Investitorii mici au subscris 63% din acţiunile care li s-au rezervat

La finalul celei dintâi zile de a ofertei publice inţiale (IPO) de vânzare a acţiunilor Electrica, s-au înregistrat subscrieri de peste 4,1 milioane de titluri Electrica, beneficiare ale prevederii de alocare garantată. S-au mai subscris alte 3,69 milioane de acţiuni, care ar putea beneficia de o reducere de preţ de 5% şi alte 772.417 acţiuni pe tranşa investitorilor mari de retail.
Adrian N. Ionescu - lun, 16 iun. 2014, 14:12
IPO Electrica, Ziua UNU: Investitorii mici au subscris 63% din acţiunile care li s-au rezervat

LISTARE ELECTRICA.

Prima zi a ofertei publice iniţiale de vânzare a acţiunilor Electrica s-a încheiat cu un grad de subscriere de peste 63% pe tranşa investitorilor mici. În total s-au subscris 7,88 milioane de acţiuni.

S-au subscris peste 4,18 dintre cele 10 milioane de acţiuni a căror achiziţie este garantată, indiferent de cât de mare este cererea (adică fără alocare pro-rata, în funcţie de gradul se subscriere).

Alte 3,69 milioane de acţiuni vor fi luate în calcul pentru discountul de 5% din preţul de vânzare. Gradul de suprasubscriere pentru segmentul de discount era de peste 53%, la care investitorii primesc 65% din acţiunile cerute.

Pe tranşa investitorilor mari de retail s-au subscris 772,417 acţiuni.

 Investitorii mici de retail care dau primele ordine de subscriere sub 1.000 acţiuni vor primi o alocare garantată de 100%, în baza principiului primul-venit, primul-servit, până la un numar total de 10 milioane de acţiuni oferite.

Restul de până la 12,4 milioane de acţiuni, care sunt rezervate tranşei investitorilor mici, vor putea beneficia de un discount de 5% faţă de preţul final de ofertă, numărul acţiunilor alocate va fi invers proporţional cu gradul de subscriere. Dacă se vor subscrie 4,8 milioane de acţiuni pentru discount, investitorii vor primi jumătate din cât au cerut.

Astfel că, din ordinele mai mari de 1.000 de acţiuni, ce depăşesşte acest prag se califică la aecast calcul. Dintr-un ordin de 1.500, 1.000 sunt alocate garantat, iar 500 sunt pentru discount.

Pentru tranşa investitorilor mici de retail au fost rezervate 7% din totalul acţiunilor oferite, adică 12.403.212 acţiuni, iar pentru tranşa investitorilor mari de retail au fost rezervate 8%, sau 14.175.099,5 acţiuni.

 

Citeşte şi

S-au subscris integral acţiunile Electrica cu preţ de vânzare redus. 52% subscrierea totală pe tranşa mică

Ziua Z pentru Electrica: Listarea companiei demarează astăzi…

Companiile de gaze se vor scumpi. Preţuri ţintă cu peste 20% mai mari decât cotaţiile actuale ale acţiunilor

Romgaz: Preţul acţiunilor la Bursă va rezista la nivelul din oferta publică, spun brokerii

Câţi bani a pierdut bugetul de stat prin amânarea ofertei Transgaz

Managerii de fonduri spun că oferta Transelectrica va fi atractivă la un discount de minim 10%-15%

În cazul ordinelor de subscriere multiple, pentru cantitatea ce depăşeşte subscrierea iniţială, dar nu mai mult de 20.000 acţiuni, investitorii mici de retail sunt îndreptăţiţi la o reducere de 5%, din pretul final al ofertei, în primele 5 zile lucrătoare ale perioadei de ofertă, cu alocarea pro-rata descrisă mai sus.

O subscriere de peste 20.000 acţiuni oferite va fi automat încadrată pe tranşa investitorilor mari de retail, cu alocare pro-rata, fără discount, conform prospectului IPO ELECTRICA .

Programul de subscriere: luni – vineri intre 9.00 – 17.00, cu exceptia ultimei zile a ofertei (25 iunie 2014) cand programul este intre 9.00 – 13.00.

Cei care au acces la platforme  de tranzacţionare online pot vizualiza în timp real subscrierile înregistrate în piaţă, la simbolurile bursiere:

EL –  pentru subscrierile care beneficiează de alocare garantată
EL_D –  pentru subscrierile care beneficiează de preţ cu discount şi
EL_M – pentru subscrierile pe tranşa investitorilor mari.

Te-ar mai putea interesa și
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii resping propunerea Guvernului. Greva continuă
Update: Ciucă le-a prezentat sindicaliștilor măsurile pe care le va lua Guvernul și face apel la responsabilitate. Profesorii ...
Update: Premierul Nicolae Ciucă a avut miercuri seară, la Palatul Victoria, o nouă rundă de consultări cu liderii sindicatelor din Educaţie, întâlnire în cadrul căreia au fost prezentate......
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul acordă un ajutor de 300 de milioane de lei fermierilor afectați anul trecut de seceta pedologică
Guvernul a aprobat miercuri un proiect ordonanţă de urgenţă pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma ...
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Iohannis a promulgat legea care le permite consilierilor juridici să predea în învăţământul preuniversitar
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea potrivit căreia consilierii juridici vor putea preda şi în învăţământul ...
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Ciolacu susține că-și menține părerea despre reforma pensiilor speciale și că o va duce până la capăt
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că îşi menţine părerea că în privinţa pensiilor speciale trebuie ...