Lituania, ţara cu 3 milioane de locuitori, atrage peste 2,1 milioane de turişti anual

Lituania a atras, în 2014, circa 2,1 milioane de turişti străini, din care 4.500 din România, a declarat, miercuri, Raimonda Balniene, principal advisor la Departamentul lituanian de Stat pentru Turism, într-o conferinţă de specialitate.
Economica.net - mie, 22 apr. 2015, 12:40
Lituania, ţara cu 3 milioane de locuitori, atrage peste 2,1 milioane de turişti anual

‘Lituania are locuri spectaculoase de explorat. Avem vestigii istorice care atrag turiştii, precum castelele din perioada Evului mediu, dar şi multe muzee unice în lume. În România, nu mulţi oameni au informaţii despre turismul din Lituania. Acum avem, însă, alte perspective decât în timpul regimului comunist şi putem să ne cunoaştem mai bine. Personal, sunt interesat de istoria României, dar şi să descopăr locuri turistice deosebite’, a spus ambasadorul Lituaniei la Bucureşti, Arvydas Pocius.

Ambasada Republicii Lituania în România a organizat, miercuri, în colaborare cu Departamentul lituanian de Stat pentru Turism, o prezentare pe tema potenţialului turistic al celui mai sudic stat baltic, scrie Agerpres.

‘Lituania a atras, în 2014, venituri de circa 1,7 miliarde de euro. Am înregistrat 2,1 milioane de turişti străini care au dormit cel puţin o noapte pe teritoriul ţării. Cei mai mulţi turişti au venit, anul trecut, din Belarus, Polonia, Rusia, Marea Britanie, Germania, Israel, Italia. Pentru 2015, estimăm o creştere de 5% a numărului de turişti. În prezent, turismul reprezintă 4,2% din PIB-ul ţării’, a precizat Raimonda Balniene.

Turismul de weekend este unul dintre cele mai dinamice în Lituania, mulţi turişti alegând capitala Vilnius pentru excursiile lor. Lituania are înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO mai multe obiective, precum centrul vechi istoric din Vilnius, Istmul Neringa (Courland), situl arheologic de la Kernave, Arcul geodezic Struve (pe teritoriul Lituaniei), care constituie tot atâtea puncte de atracţie pentru turişti.

‘Cei mai mulţi turişti vin în Lituania în perioada martie – septembrie. Tot mai mulţi aleg litoralul Mării Baltice sau excursii combinate, în care pot beneficia de wellness şi spa, dar şi de turism cultural. Un element important pentru noi este chihlimbarul baltic, numit piatra vie. Trei elemente sunt ascunse în interior – aerul, apa şi pământul. De vreme ce în natură au avut loc atâtea schimbări, răşina copacilor crescuţi aici acum milioane de ani a fost depozitată sub pământ şi scoasă la suprafaţă de apă. Folosim ambra în multe modalităţi şi turiştii se pot bucura de soare’, a spus Raimonda Balniene.

Lituania a devenit cunoscută şi ca destinaţie a turismului medical, dar şi pentru facilităţile de tratament balneoterapeutic din resorturile dotate cu cele mai moderne tehnologii. Lituania este o destinaţie căutată şi de turiştii care vin în circuite în Europa de Nord pentru a vizita Belarusul sau Letonia.

Te-ar mai putea interesa și
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr de conturi de salariu gestionate, prezintă cele mai importnate cinci......
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidență COVID-19 în București a trecut de 16 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile a ajuns, sâmbătă, în Bucureşti, la 16,1 cazuri la mia de locuitori, ...