LIVE BUSINESS. Cele mai importante decizii pentru România şi pentru Bucureşti anunţate de autorităţi la conferinţa Economica.net

Miniştri, şefi ai marilor companii din energie şi infrastructură, primarul general al Capitalei au fost prezenţi la conferinţa “Live Business, Mari proiecte care pot dezvolta România”, organizată luni şi marţi la Palatul Parlamentului. Iată cele mai importante decizii anunţate, cu impact asupra viitorului României şi al cetăţenilor.
Economica.net - mar, 24 oct. 2017, 20:42
LIVE BUSINESS. Cele mai importante decizii pentru România şi pentru Bucureşti anunţate de autorităţi la conferinţa Economica.net

Investiţie de un miliard de euro în patru grupuri energetice noi, gaz-cărbune, la termocentrala Mintia. Investitorul este cea mai mare companie energetică din Israel, Israel Electrica Corporation – Toma Petcu, ministrul Energiei.

Contracte de 900 de milioane de euro pentru drumuri judeţene, din bani europeni, au fost aprobate pentru finanţare de Comisia Europeană. Contractele de construcţie vor fi scoase la licitaţie anul viitor în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice – Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

Industria româmenească de apărare va avea comenzi echivalente de până la 85% din valoarea tuturor contractelor de înzestrare ale Armatei, exceptând contractele Government-to-Government, de genul achiziţiei sitemului de rachete Patriot. Se va aplica sistemul de ofset – Mihai Fifor, ministrul Apărării.

Posesorii de autoturisme vor plăti din 2018 o nouă taxă de poluare, calculată în funcţie de capacitatea cilindrică, norma Euro, şi emisiile de dioxid de carbon. Forma noii taxe va fi publică peste trei săptămâni – Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului.

Pilonul II de pensii private obligatorii nu va fi desfiinţat, dar de la fondul public de pensii vor merge banii către el, proporţional cu gradul de încasare a contribuţiilor sociale, adică 85% din cât ar trebui să se încaseze din CAS – Marcel Ciolacu, vicepremier.

Taxa de solidaritate, de 2% din fondul de salarii al oricărui angajator din România, nu va aduce costuri suplimentare pentru niciun angajator şi nici pentru angajat – Marcel Ciolacu, vicepremier. Ceea ce înseamnă că Guvernul va modifica celelalte taxe astfel încât efectul final să fie nul.

Şoferii care vor intra cu maşina în centrul Bucureştiului vor plăti taxă, după o consultare publică în acest sens şi după ce proiectele Primăriei oraşului (achiziţia de autobuze şi tramvaie, crearea parcărilor de reşedinţă şi park&ride) vor fi implementate – Gabriela Firea, primarul Bucureştiului.

Bucureştenii vor avea încă 200 de autobuze noi, cumpărate printr-un credit BERD, pe lângă cele 400 a căror licitaţie de achiziţie este contestată – Gabriela Firea, primarul Bucureştiului.

Licitaţiile pentru 55 de kilometri din Autostrada Transilvania, trei tronsoane, au fost publicate în Sistemul Electornic de Achiziţii Publice – Ştefan Ioniţă, director general al Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Cu noile sectoare din Autostrada Transilvania, valoarea proiectelor scoase la licitație anul acesta de către CNAIR ajunge la 16,8 miliarde de lei, potrivit șefului de la Drumuri.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Primăria Iași a semnat un acord de finanțare cu BERD în valoare de 100 de milioane de lei
Primăria Iași a semnat un acord de finanțare cu BERD în valoare de 100 de milioane de lei
Municipalitatea ieşeană va începe proiecte privind modernizarea depoului Companiei de Transport Public din zona Dacia, ...
NVIDIA prezintă noua generație în Cloud Gaming
NVIDIA prezintă noua generație în Cloud Gaming
NVIDIA a anunțat platforma de cloud gaming de ultimă generație, care livrează gaming la calitate GeForce RTX 3080 pe ...
ANOFM va organiza în noiembrie 98 de programe de formare profesională
ANOFM va organiza în noiembrie 98 de programe de formare profesională
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) va organiza, în luna noiembrie, la nivel naţional, 98 de ...