1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

News

Liviu Dragnea a anunţat o investiţie de 10 milioane de lei pentru regularizarea a trei râuri

Vicepremierul Liviu Dragnea, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, luni, în cadrul unei şedinţe de lucru cu reprezentanţii Prefecturii, ai Consiliului Judeţean Mehedinţi şi ai Administraţiei Bazinale de Apă Jiu, că Guvernul va aloca aproximativ 10 milioane de lei pentru efectuarea unor lucrări de regularizare şi amenajare a trei cursuri de apă din sud-vestul ţării.

05 mai, 2014 | Agerpres

'Investiţii se vor executa în albiile râurilor Motru (sector Peşteana), Coşuştea (sector Corcova) şi Deznăţui (sector Gvardeniţa). În zonele respective trebuie executate urgent lucrări de reconstrucţie, astfel încât să nu se mai producă inundaţii care să afecteze viaţa locuitorilor din localităţile riverane', a precizat Liviu Dragnea.

El a arătat că autorităţile şi instituţiile cu responsabilităţi în domeniul gospodării apelor trebuie să urmărească cu atenţie calitatea lucrărilor care se vor efectua, astfel încât acestea să fie eficiente.

'Nu vom permite nimănui să primească bani de la bugetul de stat şi să nu se achite de obligaţiile ce şi le asumă când semnează contractul de realizare a investiţiilor atât de necesare comunităţilor locale', a afirmat Dragnea.

În privinţa proiectului de regularizare a râului Deznăţui în perioada 2009-2010, vicepremierul a calificat drept iresponsabile intervenţiile hidrotehnice ale constructorilor. 'Soluţiile adoptate au fost catastrofale, dovadă fiind inundarea celor aproape 50 de gospodării din Gvardeniţa', a explicat vicepremierul.

Marţi, vicepremierul Liviu Dragnea va studia, alături de autorităţile doljene, situaţia din localitatea Cleanov, situată în vecinătatea aceluiaşi râu - Deznăţui, unde vor fi investite alte patru milioane de lei.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO