Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD

Liviu Dragnea a fost ales miercuri preşedinte interimar al Partidului Social Democrat (PSD) de către comitetul executiv al partidului, în defavoarea Rovanei Plumb. El a fost votat cu 65 de voturi "pentru" şi 18 "împotrivă", potrivit unor surse, anunţă Agerpres.
Economica.net - mie, 22 iul. 2015, 15:48
Liviu Dragnea este noul preşedinte interimar al PSD

Dragnea şi-a anunţat, oficial, candidatura pentru interimatul la şefia partidului cu doar o zi înaintea şedinţei CExN, scrie Agerpres.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, miercuri, că l-a susţinut pe Liviu Dragnea pentru şefia interimară a PSD, iar congresul partidului va avea loc în noimebrie.

Membrii Consiliului Executiv al PSD au început, miercuri, să voteze secret cu buletine pentru unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia PSD, Rovana Plumb şi Liviu Dragnea, în timp ce premierul Victor Ponta a plecat din sală, precizând că are o întâlnire, dar că se întoarce să voteze.

Victor Ponta a mai spus că indiferent cine va câştiga bătălia internă, fie că este Liviu Dragnea, fie că este Rovana Plumb, va lucra cu ei, tot aşa cum şi ei l-au susţinut până acum.

Dragnea a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că a primit votul de încredere al colegilor pentru a forma o echipă care să pregătească un plan concret de acţiuni în teritoriu şi în Parlament, un program politic pe termen lung care să ajute la dezvoltarea României.

‘S-a finalizat votul în CExN, colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acţiuni atât în teritoriu, cât şi în Parlament şi, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare’, a spus Dragnea, după şedinţa PSD.

El a adăugat că Rovana Plumb va face parte în continuare din echipa de conducere a partidului.

‘Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece şi peste crize mai mici sau mai mari, este şi motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana. Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne preşedinta Consiliului Naţional, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică şi cu care sunt convins că pot colabora foarte bine’, a susţinut Dragnea.

Politicianul a subliniat că Rovana Plumb va primi sprijinul colegilor săi social-democraţi şi în conducerea departamentelor partidului, astfel încât să elaboreze un set de politici ‘care să ajute actul de guvernare’.

Totoodată, Dragnea a declarat că  premierul Victor Ponta a ales o soluţie ‘rabinică’ în cazul votului din cadrul Comitetului Executiv Naţional pentru şefia interimară a partidului.

‘A votat, a votat’, au afirmat Liviu Dragnea şi preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, întrebaţi de presă la finalul reuniunii cum comentează faptul că Victor Ponta nu a votat pentru desemnarea noului preşedinte interimar al social-democraţilor.

Plumb a explicat că Ponta ‘a delegat votul’.

‘Sigur, Victor Ponta a crezut că buletinele sunt deja tipărite, trebuia să ajungă la o întâlnire la Otopeni, nu a mai apucat să voteze. Până la urmă e o soluţie rabinică’, a spus, la rândul său, Dragnea.

Te-ar mai putea interesa și
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase pasaje pietonale în Ilfov
Două companii românești au câștigat contractele de realizare a studiilor de fezabilitate pentru construirea a șase ...
Companiile TQM Management S.R.L. şi Like Consulting S.R.L. au fost desemnate câştigătoare ale licitaţiilor pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate (SF) şi a Proiectelor pentru Autorizarea......
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Magistrala 6 de metrou: A început execuția pereților mulați la viitoarele stații Expoziției și Aeroport Băneasa
Metrorex a prezentat miercuri imagini cu execuția primelor segmente de pereți mulați la Magistrala 6, realizate la viitoarele ...
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
”Portretul domnişoarei Lieser”, de Gustav Klimt, a fost vândut la licitație pentru 30 de milioane de euro
''Portretul domnişoarei Lieser'', de Gustav Klimt, tablou rămas neterminat din cauza morţii artistului austriac, a fost ...
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă nicăieri
Biden a promulgat legea care impune vânzarea TikTok către un investitor american. Șeful aplicației anunță că nu pleacă ...
Președintele american Joe Biden a promulgat astăzi legislația privind acordarea de ajutoare către Ucraina, Israel și ...