Liviu Dragnea: Nu e un pericol dacă Geoană îşi face partid

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, nu consideră " un pericol" înfiinţarea unui nou partid de către Mircea Geoană şi susţine că doar "unu, doi, trei membri nesemnificativi" din PSD vor pleca cu acesta.
Economica.net - vin, 18 nov. 2011, 15:54

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă există semnale că primari sau parlamentari ai PSD ar putea pleca cu Mircea Geoană într-un eventual nou partid înfiinţat de acesta.

„Am auzit zvonuri, pe care inclusiv domnul Geoană le-a infirmat. Din ceea ce ştiu că se întâmplă în partid, nu se va întâmpla lucrul acesta. Dacă se va întâmpla, va fi vorba despre unu, doi, trei membri nesemnificativi”, a declarat Liviu Dragnea, citat de Mediafax.

Întrebat dacă se aşteaptă ca Mircea Geoană să înfiinţeze un nou partid, Dragnea a spus că nu îl interesează ce face acesta, odată exclus din PSD.

„Dacă domnul Geoană va fi exclus din partid, nu mă mai interesează ce va face. Nu consider un pericol dacă domnul Geoană va vrea sau nu să îşi deschidă un partid”, a afirmat Dragnea.

Social-democratul a mai precizat că opinia membrilor, dar şi a simpatizanţilor cu care a stat de vorbă este că „subiectul Mircea Geoană trebuie închis rapid într-un fel sau altul” şi consideră „un lucru foarte bun” faptul că decizia finală va fi luată marţi.

Întrebat dacă nu se teme că PSD ar putea pierde funcţia de preşedinte al Senatului odată cu excluderea lui Mircea Geoană, Dragnea a spus că, dimpotrivă, PSD speră să o câştige, deoarece până acum funcţia a fost „deţinută de Mircea Geoană, nu de PSD”.

El a afirmat că speră ca funcţia să ajungă la Titus Corlăţean şi a precizat că nu speră în van, ci se bazează pe decizia Curţii Constituţionale care a precizat că doar PSD are dreptul să propună candidat pentru acea funcţie.

PSD doreşte înlocuirea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului cu Titus Corlăţean.

Comisia de integritate a PSD a decis, duminică, cu 43 de voturi „pentru”, cinci „împotrivă” şi două abţineri, să recomande Comitetului Executiv Naţional excluderea lui Mircea Geoană din partid.

 

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...