1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Finanţe şi bănci

Liviu Pop: Aproximativ 35% din angajaţii la stat şi din privat au salariul minim pe economie

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat vineri că luna viitoare ar putea fi făcut public noul proiect de lege al salarizării unitare, astfel încât fiecare angajat la stat să poată urmări ce se va întâmpla cu salariul său în următorii doi ani.

27 feb, 2015 | Agerpres

Ministrul a atras atenţia că în urma creşterilor salariului minim pe economie din 2012 până în prezent, în vara anului viitor jumătate din angajaţii la stat vor avea, de fapt, salariul minim pe economie, astfel că se impun anumite modificări ale legii.

'Faptul că prin creşterea salariului minim pe economie în ultimii trei ani de zile, aşa cum ne-am angajat în 2012 în faţa alegătorilor, l-am dus într-o zonă în care, anul acesta, aproximativ 35 la sută din angajaţii din România - stat, privat - sunt cu salariu minim pe economie, e un semnal de alarmă pentru toată lumea. Anul acesta vom avea o creştere a salariului minim la 1 iulie, la fel anul viitor la 1 ianaurie şi la 1 iulie o să îl ducem la 1.200 de lei. Dar nu putem să stăm pe loc pentru că în luna iulie vom avea mai mult de jumătate din angajaţii la stat cu salariu minim pe economie dacă nu venim în zona aceasta cu modificări clare', a declarat ministrul Liviu Pop.

Acesta a precizat că proiectul de lege este discutat în prezent de trei ministere - al Muncii, al Finanţelor şi al Dezvoltării - iar în curând va fi lansat în dezbatere publică.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO