1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 7 º

News

Liviu Pop: E foarte important ca prin legislaţia pe care o avem să creăm o piaţă a muncii atractivă

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat vineri că o treime din propunerea legislativă de modificare a Codului muncii 'poate să treacă fără nicio problemă' şi a afirmat că este important ca prin legislaţie să fie creată o piaţă a muncii atractivă, transmite Agerpres.


23 oct, 2015 | Agerpres

'Din punctul meu de vedere, 30% din această propunere legislativă poate să treacă fără nicio problemă şi modificările sunt foarte bine venite, 30% sunt negociabile, iar 30% nu au ce să caute acolo. E părerea mea personală, nu e punctul de vedere al Guvernului. Ca să dau un singur exemplu, concediul de odihnă este de 20 de zile la o normă de opt ore. Oare trebuie să fie tot 20 de zile pentru o normă de două ore? Cum punem în lege teleworking-ul? Sunt câteva lucruri care, într-adevăr, sunt necesare. Eu cred că colegii mei de la Camera Deputaţilor vor dezbate serios Codul muncii, aşa cum fac orice propunere legislativă, şi va ieşi o formă de modificare a Codului muncii care să nu creeze avantaje şi dezavantaje sindicatelor sau patronatelor, ci care să creeze un avantaj pieţei muncii în România, pentru că suntem într-o piaţă europeană şi e foarte important ca prin legislaţia pe care o avem să creăm o piaţă a muncii atractivă', a declarat Liviu Pop.

Proiectul de lege privind modificarea şi completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii a trecut tacit de Senat, a ajuns în forma iniţială la Camera Deputaţilor, iar în prezent este la Comisia pentru muncă, pentru raport.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO