1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Imobiliare

Liviu Tudor vrea să lege West Gate de stația de metrou Preciziei printr-un pasaj subteran

Liviu Tudor, unul dintre cei mai vechi investitori imobiliari din România, deține 150.000 mp de birouri, în două proiecte, amplasate în nordul Capitalei, Novo Park și în zona de vest, West Gate. Acesta lucrează la un proiect mixt în continuarea West Gate, pe care vrea să-l lege printr-un pasaj subteran de stația de metrou Preciziei.

22 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Tudor spune că nu a primit oferte pentru cele două parcuri de birouri, dar nici nu a luat exit-ul în calcul vreodată.

„Nu am primit nicio ofertă, iar varianta exitului nu a fost niciodată luată în calcul. Businessul nostru este unul extrem de solid, ambele parcuri fiind închiriate în totalitate către companii multinaționale de talie mare. Contractele noastre de închiriere sunt cele mai lungi din piață (cu o durată de peste 18 ani), un record absolut în domeniu. West Gate este cartierul general al Societe Generale European Business Center, Ericsson, Siemens, Alpha Bank și Accenture; Novo Park găzduiește avanpostul gigantului american HP (Hp Inc, Hewlett Packard Enterprise și DXC Technology) și al companiilor de tehnologie Infineon și Luxoft”, spune Liviu Tudor.

Compania intenționează să extindă complexul de birouri West Gate de 75.000 mp cu un proiect mixt, aflat deocamdată în faza deciziei asupra soluțiilor arhitectonice propuse.

„Momentam suntem la faza de alegere a soluției arhitectonice. Acordăm atenție deosebită integrării acestui proiect în peisajul urban și la nevoile viitoare ale cartierului, ținând cont de datele relevate de studiul realizat pentru noi de CBRE – și anume că, în 10 ani, arealul de interes va fi populat de aproximativ un milion de oameni. Există planuri pentru legarea acestui proiect mixt cu stația de metrou Preciziei, printr-un pasaj subteran, concomitent cu fluidizarea circulației de suprafață și crearea unei legături directe între Str. Preciziei și Bd. Iuliu Maniu”, explică Tudor.

Investiții de 400 milioane de euro

Genesis Property, compania lui Liviu Tudor a dezvoltat pe lângă cele două proiecte de birouri și primul campus privat studențesc din România, West Gate Studios, care cuprinde 925 de garsoniere și apartamente destinate închirierii, a unei unități de cazare de 4 stele – Studio One Accommodation Suites și a primei piscine exterioare (înconjurată de o pistă de alergare și rollerblading) amplasată în cadrul unui parc de birouri din România – Crazy Pool.

Valoarea investițiilor realizate de Genesis Property în România se ridică la peste 400 de milioane de euro.

Anul acesta, pe piaţa de birouri din Bucureşti vor fi livrate 13 clădiri, cu o suprafaţă totală de 356.000 mp. Cele mai mari clădiri de birouri ce vor apărea pe piaţă în 2019 sunt Bucharest Business Garden, dezvoltat de Vastint, de 41.000 mp amplasat in zona de vest a Capitalei şi Renault Bucharest Connected de 47.000 mp, dezvoltat de Globalworth, ambele în vestul Bucureştiului.

Cele mai multe proiecte de birouri, cinci la număr, vor fi livrate în zona de vest a Capitalei, alături de Bucharest Business Garden şi Renault Bucharest Connected, în listă mai apar The Bridge (clădirea B, 20.200 mp), dezvoltat de Forte Partners şi achiziţionat de Dedeman anul trecut, The Light (prima fază, 21.000 mp), dezvoltat de River Development şi Anchor Metropol (34.000 mp) dezvoltat de Anchor Group.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO