1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Liviu Voinea: Chiar dacă trecem la euro, luaţi-vă credite în lei

Ministrul bugetului, Liviu Voinea, i-a îndemnat azi pe români să-şi ia credite în lei, chiar dacă peste 4 ani România va trece la euro.

19 mai, 2014 | ECONOMICA.net

"Câştigi în lei, trebuie să-ţi iei credit în lei. Are sens să-ţi iei credit în lei mai ales în programele statului garantate în lei. Mai sunt 4 ani de risc valutar. Sigur, e un risc foarte mic, pentru că intrăm pe parcursul de adoptare euro, dar, şi aşa, sunt de părere că trebuie să iei credit în moneda în care îţi iei salariul", a declarat Liviu Voinea, ministrul bugetului, la ZFLive.

Printre altele, Liviu Voinea a mai amintit că în prezent nu are nici un credit.

El a explicat că România va adopta în câteva zile un plan detaliat de trecere la moneda euro, astfel încât să nu repete greşelile făcute de celelalte ţări care au trecut la moneda unică şi care au dus la creşteri artificiale de preţuri.

Citeşte şi Cu ce ţintim intrarea în zona euro: salarii mici, taxe mari pe muncă, populaţie neinstruită şi îmbătrânită

Ministrul a mai susţinut şi cu alte ocazii că preţurile nu vor creşte odată cu trecerea României la moneda unică europeană, în schimb avantajul este că va fi eliminat riscul valutar.

"Pe baza progreselor realizate în privinţa convergenţei reale şi nominale, a evoluţiei reformelor structurale şi a perspectivelor solide de creştere economica, Guvernul României a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data tinta pentru aderarea României la zona euro", se arată într-un comunicat care a fost  publicat de Ministerul Finanţelor Publice pe site-ul propriu.

 


 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO