1EUR = 4.8721 RON | Bucureşti 4 º

Finanţe şi bănci

Liviu Voinea: Guvernul s-a angajat sa ia masura de reducere a CAS de la 1 iulie 2014

Guvernul s-a angajat în fata partenerilor internationali si în fata opiniei publice sa ia masura de reducere a contributiilor de asigurari sociale (CAS) în semestrul doi al anului viitor, dar decizia se va lua în luna aprilie, a declarat Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, într-o emisiune difuzata duminica de Pro TV.

09 dec, 2013 | Mediafax

'Guvernul s-a angajat în fata partenerilor internationali si în fata opiniei publice sa ia masura de reducere a CAS (n.r reducerea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale) în semestrul doi al anului viitor, asta ar însemna chiar de la 1 iulie, daca nu se pot face rectificari înainte de 1 iulie potrivit legii responsabilitatii fiscale. Pentru a avea adoptata aceasta masura la începutul semestrului doi al anului viitor trebuie identificate sursele de finantare sau crescuta capacitatea de colectare. Acestea sunt deja masuri la care se lucreaza si pe partea de fundamentare de venituri. O discutie cu partenerii internationali a fost ca decizia se va lua în luna aprilie, urmeaza vizita lor în ianuarie si înca una în aprilie', a spus Voinea.

În prezent, cotele de contributii de asigurari sociale platite de angajator sunt: pentru conditii normale de munca (pensii) - 20,8%, asigurari de sanatate - 5,2%, fond concedii si indemnizatii - 0,85%, fond de somaj- 0,5%, fond de garantare a creantelor salariale - 0,25%.

Angajatul plateste contributii sociale astfel: asigurari de sanatate - 5,5%, fond de somaj - 0,5% si contributii la bugetul asigurarilor sociale de stat (pensii) - 10,5%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO