1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

Extern

Livrările de gaze prin conducta Iaşi-Ungheni vor începe de la 4 martie - premier R. Moldova

Livrările de gaze din România pentru Republica Moldova prin conducta Iaşi - Ungheni vor începe miercuri, 4 martie 2015, a anunţat marţi premierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici.

03 mar, 2015 | Agerpres

''Gazoductul Iaşi - Ungheni îşi va începe activitatea cu ziua de miercuri; desfăşurăm deja discuţii la capitolul gazoductului Ungheni - Chişinău, ceea ce ne va da posibilitatea să acoperim întreaga ţară cu gazul din România şi să creăm o concurenţă loială pe piaţa energetică din Republica Moldova'', a declarat Chiril Gaburici în cadrul unei conferinţe de presă susţinute alături de secretarul adjunct de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit Unimedia.

Gazoductul Iaşi-Ungheni a fost inaugurat la 27 august 2014, de Ziua Independenţei, la un an de la lansarea construcţiei acestuia, aminteşte Radio Chişinău. Contractul de livrare a gazului din România, prin gazoductul Iaşi-Ungheni, a fost semnat la 22 decembrie 2014 de către autorităţile de la Chişinău şi cele de la Bucureşti.

De la începutul anului, Republica Moldova cumpără gaze naturale din Federaţia Rusă la preţul de 332 de dolari/1.000 mc. La momentul semnării contractului, preţul gazului românesc era mai ieftin decât cel importat din Rusia cu cel puţin 50 de dolari/1.000 mc. Prevăzută să reducă dependenţa Republicii Moldova de gazele ruseşti, conducta urmează a fi extinsă până la Chişinău.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO