Allianz va cere acordul acţionarilor pentru listarea pe piaţa de capital din China

Asigurătorul german Allianz va cere acordul acţionarilor pentru listarea acţiunilor la o bursă din China, decizie care ar putea precede un val de plasamente din partea companiilor din Germania interesate să atragă investitori din a doua mare economie a lumii, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 29 mart. 2012, 12:34
Allianz va cere acordul acţionarilor pentru listarea pe piaţa de capital din China

„Preţul noilor acţiuni din emisiune ar putea să nu fie semnificativ mai mic decât cotaţia actuală a titlurilor”, se arată în programul adunării generale anuale din luna mai a asigurătorului german, cel mai mare din Europa.

Asigurători precum Prudential şi AIA sunt listaţi deja la Hong Kong, în timp ce companiile străine nu au încă acces la bursa din Shanghai.

Listarea acţiunilor la o a doua bursă reprezintă de mai multe luni un subiect fierbine în board-urile companiilor germane.

Surse din sectorul financiar au declarat anul trecută că mai multe companii germane cu acţiuni blue-chip se pregătesc pentru listarea în China, între numele menţionate fiind Adidas, Volkswagen şi Daimler, deşi oficialii acestora au negat.
Compania germană de servicii poştale Deutsche Post a anunţat miercuri că analizează listarea acţiunilor în străinătate, pentru a atrage o bază mai diversificată de investitori.

Multinaţionale ca HSBC, Coca Cola, Standard Chartered şi Unilever şi-au exprimat interesul pentru listarea la o viitoare platformă innternaţională a bursei din Shanghai.

În pofida interesului în creştere, discuţiile despre această platformă internaţională au loc de aproape un deceniu, dar lansarea acesteia a fost amânată de nenumărate ori din cauza unor probleme plecând de la temeri legate de atragerea de plasamente speculative şi până la criza financiară mondială.

Listarea la Hong Kong, regiune administrativă specială a Chinei, cu reglementări financiare şi juridice separate, ar fi mai potrivită, iar Allianz ar putea urma exemplul companiei Prudential, a cărei listare a avut loc în 2010.

Listarea în China nu ar fi prima experienţă a Allianz la o bursă din străinătate. Compania a delistat certificatele americane de depozit de la bursa din New York în 2009, după aproape un deceniu de prezenţă pe piaţa americană.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
UE, SUA, Marea Britanie și Canada au anunțat simultan impunerea de noi sancțiuni împotriva Belarusului
UE, SUA, Marea Britanie și Canada au anunțat simultan impunerea de noi sancțiuni împotriva Belarusului
Uniunea Europeană, SUA, Regatul Unit şi Canada au anunţat joi noi sancţiuni economice contra Belarusului, acuzat de ''încălcări ...
Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în favoare începerii procedurii de insolvență a companiei AS3 – Administrare Străzi S3 S.R.L.
Consiliul Local al Sectorului 3 a votat în favoare începerii procedurii de insolvență a companiei AS3 – Administrare ...
Consiliul Local al Sectorului 3, în calitate de asociat majoritar, a aprobat, în şedinţa de joi, formularea cererii de ...
O singură ofertă pentru amplasarea de cazane mobile de închiriat pentru producția de energie termică la fostul CET Titan. Vine de la un om de afaceri basarabean
O singură ofertă pentru amplasarea de cazane mobile de închiriat pentru producția de energie termică la fostul CET Titan. ...
Termoenergetica a primit o singură ofertă la licitația lansată în octombrie pentru închirierea și amplasarea unor ...