1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

News

Locuitorii din Beiuş şi Cernavodă plătesc cel mai mic preţ la căldură din ţară

Locuitorii oraşelor Beiuş, din judeţul Bihor, şi Cernavodă, judeţul Constanţa, plătesc cele mai mici preţuri din ţară pentru energia termică primită în sistem centralizat, arată ultimele date ale Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, valabile pentru 31 octombrie 2013.

07 feb, 2014 | Agerpres

Astfel, în Beiuş, cei racordaţi la sistemul centralizat plătesc doar 80 de lei pentru o gigacalorie, întrucât centrala care încălzeşte oraşul funcţionează pe bază de energie geotermală, iar costurile de producţie sunt mici.

Şi cei din Cernavodă au un preţ redus, respectiv 97 de lei pe gigacalorie, aceasta deoarece energia termică este produsă aici de centrala nucleară din localitate, care are, de asemenea, printre cele mai mici costuri de producţie a energiei din ţară.

La polul opus, există mai multe localităţi unde preţurile depăşesc 300 de lei şi chiar 400 de lei pe gigacalorie, cum ar fi Turnu Măgurele - 480 de lei, Reşiţa - 387 de lei, Constanţa - 358 de lei, Miercurea Ciuc - 335 de lei sau Brăila - 310 lei.

Totodată, bucureştenii plătesc 169,88 de lei pe gigacalorie, preţ care se situează în jumătatea inferioară a clasamentului la nivel naţional.

Acesta este preţul final plătit de consumatori, însă preţul cu care energia pleacă din centrală se ridică la 337 de lei, restul fiind subvenţii suportate de către bugetul local.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO