Locuitorii sectorului 4 vor avea la dispoziţie un număr de telefon gratuit pentru semnalarea problemelor

Locuitorii sectorului 4 vor putea semnala de luni gratuit problemele cu care se confruntă la numărul de telefon 0800.800.400, în urma reorganizării activităţii funcţionarilor de proximitate, anunţă un comunicat al autorităţii locale.
Economica.net - mie, 19 feb. 2014, 15:36
Locuitorii sectorului 4 vor avea la dispoziţie un număr de telefon gratuit pentru semnalarea problemelor

Potrivit sursei citate, miercuri a început implementarea noului mod de lucru al programului ‘Funcţionari de proximitate (Mini-primari)’ iniţiat de edilul Cristian Popescu-Piedone în urmă cu aproximativ trei ani, prin intermediul căruia acesta şi-a propus să ‘scoată Primăria în stradă’ pentru a veni prompt în sprijinul cetăţeanului.

Mini-primarilor li s-a trasat drept obiectiv principal identificarea oricărui tip de problemă a cărei rezolvare este de competenţa autorităţii locale sector 4, acţionându-se pe zone pentru a creşte eficienţa şi calitatea actului administrativ.

Aşadar, după desemnarea unui coordonator principal al programului direct răspunzător de modul în care acesta se derulează, Piedone a relocat zonele de competenţă, teritoriul sectorului fiind împărţit în prezent în douăsprezece zone.

Fiecare dintre acestea este monitorizată de un coordonator, director în cadrul autorităţii locale sector 4. Pentru o cât mai justă monitorizare şi acoperire a tuturor problemelor zonelor pe care le au în responsabilitate, coordonatorii vor lucra în echipă, fiecare fiind susţinut de patru sau şase subcoordonatori (directori adjuncţi, şefi de serviciu, personal de execuţie), în funcţie de suprafaţa zonei şi de necesităţile acesteia.

Subcoordonatorilor le-au fost eliberate deja carduri de identificare care conţin pe lângă fotografie informaţii precum nume, prenume, numărul de marcă şi funcţia. De asemenea, pe verso cardul are inscripţionate străzile de care fiecare dintre subcoordonatori se ocupă în cadrul programului ‘Funcţionari de proximitate’.

Modul de acţiune al mini-primarilor a fost modificat în urma analizării activităţii desfăşurate de aceştia pe parcursul a trei ani, prilej cu care au fost identificate unele disfuncţionalităţi.

Pentru a facilita comunicarea, începând de luni, 24 februarie, va fi pusă la dispoziţia cetăţenilor o linie telefonică tip TELVERDE – 0800.800.400 – la care aceştia pot semnala gratuit problemele cu care se confruntă, în funcţie de zona în care locuiesc. În acelaşi sens, tot de la aceeaşi dată, vor deveni funcţionale trei linii telefonice conectate în reţelele de telefonie mobilă special destinate sesizării de către cetăţeni a problemelor cu care se confruntă: 0746.758.257 (pentru abonaţii Orange), 0720.796.112 (pentru abonaţii Vodafone) şi 0769.318.811(pentru abonaţii Cosmote).

Sesizările vor fi triate în funcţie de interesul administrativ şi transmise spre soluţionare celor doisprezece coordonatori de zonă, în funcţie de atribuţiile şi competenţa teritorială a fiecăruia, cu termen de rezolvare de maximum 48 de ore.

Coordonatorul principal al programului se va asigura revenind telefonic la cetăţenii care au semnalat că problema a fost rezolvată corespunzător şi în termenul impus.

Totodată, este în curs de implementare un soft care să permită accesarea în timp real, prin intermediul site-ului Primăriei sectorului 4, a unei hărţi interactive.

Astfel, în funcţie de zona în care locuiesc, cetăţenii vor putea să identifice coordonatorul de zonă, aflând informaţii despre modul în care se desfăşoară programul de salubrizare, în special în contextul campaniei de curăţenie de primăvară ce va demara la începutul lui martie.

 

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...