Locuri de muncă pentru români în Marea Britanie, Irlanda, Norvegia şi Germania – ANOFM

Angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 795 de locuri de muncă vacante, cele mai multe în Irlanda, Marea Britanie şi Germania, informează Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), într-un comunicat de presă transmis.
Economica.net - joi, 04 feb. 2016, 13:06
Locuri de muncă pentru români în Marea Britanie, Irlanda, Norvegia şi Germania - ANOFM

În Marea Britanie sunt disponibile 151 locuri de muncă, dintre care 60 de îngrijitori persoane/infirmieri, 60 de asistenţi medicali, 30 de îngrijitori persoane şi un şofer profesionist.

În Irlanda sunt scoase la concurs 385 de locuri de muncă pentru postul de însoţitor de zbor şi steward.

În Germania sunt oferite 147 locuri de muncă, după cum urmează: 50 asistenţi medicali generalişti, 15 factori poştali, câte 10 pentru bucătari, ospătari, persoane în industria gastronomiei de sistem şi barmani, câte 7 pentru lucrători calificaţi în producţie (industria automobilelor) şi sudori MIG-MAG- WIG, 6 pentru hamali, câte 5 pentru electricieni industriali, electricieni, operatori stivuitori şi operatori CNC (laminor şi strung), respectiv câte un loc pentru mecanic industrial şi mecanic auto (camioane).

Tot prin intermediul reţelei EURES România, angajatorii pun la dispoziţie 55 de posturi vacante în Suedia (20 pentru femei de serviciu, 15 vopsitori auto şi câte 10 pentru mecanici auto şi tinichigii auto), 37 în Slovacia (30 şoferi autocamion transport internaţional, 7 îngrijitori persoane/infirmieri), 6 în Ungaria (pentru mecanici agricoli), două în Norvegia (pentru mecanici biciclete) şi 4 locuri de muncă pentru persone cu studii superioare – 2 doctoranzi în departamentul biomedical, un post-doctorand în Departamentul Reţele şi un post-doctorand în departamentul biomedical.

Pe locul următor se situează Republica Cehă cu 5 locuri de muncă pentru şlefuitori, pilitori, iar Belgia oferă două locuri de muncă – unul pentru proiectant construcţii metalice şi unul pentru manager senior de proces. În Spania se caută un maseur.

Persoanele interesate să ocupe un loc de muncă pot viziona ofertele accesând portalul EURES naţional, www.eures.anofm.ro, sau se pot prezenta la sediul agenţiei judeţene pentru ocuparea forţei de muncă de domiciliu sau reşedinţă, unde consilierul EURES îi poate îndruma.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă din Croația confirmă condamnarea directorului general al grupului ungar MOL
Curtea Supremă de Justiţie din Croaţia a confirmat astăzi o decizie anterioară a unui tribunal, care în primă instanţă ...