1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Imobiliare

Logicor vrea să-și vândă portofoliul românesc de parcuri industriale cu 120 milioane euro

Logicor, companie înființată de americanii de la Blackstone în 2012 pentru a le administra portofoliul industrial și logistic din Europa, și-a scos la vânzare portofoliul de parcuri industriale și logistice din România pe care cere circa 120 de milioane de euro.

23 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Logicor deține parcuri industriale și logistice de 155.000 mp în România, cumpărate în 2015 de la Immofinanz, iar, ulterior, în 2017, Blackstone a vândut Logicor și toate proprietățile europene ale companiei către fondul suveran al Chinei, China Investment Corporation, pentru 12,25 miliarde de euro. În același an, Blackstone a răscumpărat 10% din portofoliu.

Suprafaţa de spaţii industriale şi logistice ar putea creşte cu până la 750.000 mp până la finalul acestui an. Potrivit datelor agenției specializate Dunwell, aproximativ 300.000 mp de proiecte industriale se află în plin proces de dezvoltare, o treime din suprafața construită fiind situată în București sau în proximitatea Capitalei.

„România traversează o perioadă favorabilă pe piața imobiliară, iar sectorul industrial a căpătat un avânt considerabil, bazat pe creșterea consumului la nivel național și implicit a cererii de spații de depozitare, creând astfel oportunități de dezvoltare investitorilor și dezvoltatorilor de spații deopotrivă. Dacă la finalul anului trecut piața industrială  înregistra un nivel scăzut al ratei de neocupare, de sub 5%, pentru 2019 estimăm o creștere a ratei de neocupare spre 8%. Urmare a acestei evoluții, ne așteptăm la o presiune crescută în privința prețului chiriilor, care, la finalul anului trecut, erau cuprinse între 3,8 euro/mp -4 euro/mp la nivelul întregii țări”, spune Daniel Cautiș, managing partner Dunwell.

Stocul proiectelor industriale clasa A în România se situa, la finalul anului trecut, la circa 3,5 milioane mp. În condițiile livrărilor anunțate de dezvoltatori, România va depăși pragul istoric de  4 milioane mp stoc clasa A de proiecte industriale.

 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO