1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Londra şi Washingtonul pregătesc noi sancţiuni contra Moscovei

Primul ministru britanic David Cameron a acceptat joi să colaboreze cu preşedintele american Barack Obama asupra întăririi sancţiunilor împotriva Moscovei şi a promis o sumă suplimentară de 1,2 milioane de euro pentru o misiune de supraveghere în Ucraina, informează AFP.

18 apr, 2014 | Agerpres

Cei doi lideri au discutat prin telefon după reuniunea de la Geneva pentru a dezamorsa tensiunile din Ucraina.

Occidentalii, Kievul şi Moscova au ajuns la un acord surpriză ce prevede în special dezarmarea grupurilor armate ilegale şi evacuarea clădirilor ocupate.

Misiunea de supraveghere a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa /OSCE/ va fi însărcinată să ajute autorităţile ucrainene să pună în aplicare aceste măsuri.

'Marea Britanie va furniza un milion de lire sterline suplimentare /1,2 milioane de euro/ pentru a sprijini dezvoltarea misiunii şi ajuta să-şi îndeplinească mandatul', a declarat biroul primului-ministru într-un comunicat.

'Primul ministrul şi preşedintele au fost de acord că, între timp, Uniunea Europeană şi Statele Unite ar trebui să continue să pregătească eventuale sancţiuni suplimentare, pentru a fi gata să reacţionăm rapid dacă acordul nu este pus în aplicare', a precizat comunicatul.

Cei doi lideri au calificat acordul încheiat la Geneva un 'pas înainte pozitiv', avertizând în acelaşi timp că măsurile ar trebui aplicate 'rapid' pentru a reduce tensiunile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO