1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Lovitură de lux: Louis Vuitton vede primul an de scădere în România

Performerul pieţei de lux din România, Louis Vuitton, a înregistrat anul trecut primele scăderi ale vânzărilor din ultimii ani, pe fondul unei pieţe în scădere.

22 apr, 2013 | | ECONOMICA.net

Afacerile gigantului francez Louis Vuitton în România au scăzut anul trecut pentru prima dată în ultimii ani, pe fondul unei pieţe care a stagnat în ciuda creşterii numărului de branduri de lux prezente pe piaţa locală, se arată într-o analiză realizată de compania de consultanţă pe piaţa luxului CPP Luxury Industry Management Consultants Ltd. "Louis Vuitton, performerul pieţei de lux din România în ultimii ani, a înregistrat pentru prima dată anul trecut scăderi ale vânzărilor", se specifică în raport.

În 2011, compania a înregistrat în România o cifră de afaceri netă de aproximativ 20,4 milioane de lei (4,6 milioane de euro) şi un profit net aproximativ 3,5 milioane de lei (800.000 de euro), faţă de 19,8 milioane de lei (4,5 milioane de euro) în 2010.

Louis Vuitton a fost unul dintre primele branduri străine de lux care au pătruns pe piaţa locală. Magazinul a fost deschis în primăvara lui 2008 în galeria comercială a hotelului Marriott.

Piaţa în stagnare

Din datele CPP şi magazinul Gucci din Bucureşti continuă să performeze slab, fiind printre magazinele cu cele mai mici vânzări din Europa Centrală şi de Est, în ciuda eforturilor retailerului de lux de a organiza sesiuni de vânzări private şi perioade de soldări. "Cel mai probabil însă, cel mai afectat sector al luxului este cel al ceasurilor şi bijuteriiloe", se mai arată în analiza CPP.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO