Luare de ostatici în Mali: Un ucrainean a reuşit să scape din hotel

Un cetăţean ucrainean a reuşit să scape vineri după-amiază din hotelul atacat de mai mulţi bărbaţi înarmaţi în timpul dimineţii la Sévaré în centrul Mali, potrivit unei surse militare, citată de AFP şi preluată de Agerpres.
Economica.net - vin, 07 aug. 2015, 20:47
Luare de ostatici în Mali: Un ucrainean a reuşit să scape din hotel

‘Potrivit informaţiilor noastre, un ucrainean a putut să scape în această după-amiază din hotel. Potrivit aceloraşi informaţii, ucraineanul a mărturisit că împreună cu el se aflau în hotel, înainte de atac, trei expatriaţi sud-africani şi un rus’, a precizat această sursă. Ucraineanul s-a referit de asemenea la ‘patru sau cinci terorişti’ în hotel în momentul când a fugit.

Cel puţin patru persoane, între care doi militari şi un atacator, au fost ucise vineri într-un atac asupra unui hotel din Sevare, în centrul Mali, unde se aflau cetăţeni străin, potrivit unei surse militare.

Atacul, lansat vineri dimineaţa de oameni armaţi la Sevare, oraş strategic situat la circa 12 kilometri de Mopti, ‘este o luare de ostatici’, a declarat această sursă militară, în timp ce o sursă de securitate şi unii localnici au evocat o ‘tentativă de răpire a unor cetăţeni occidentali ce se aflau în clădire’.

Forţele militare maliene au izolat zona hotelului, ‘Byblos’, încercând să-i forţeze pe atacatori, neidentificaţi pentru moment, să pună capăt acţiunii, a explicat o sursă militară pentru AFP, în jurul orei locale 13.00. Acestea au înregistrat ‘doi morţi şi trei răniţi în rândurile lor’, un bărbat având asupra sa o centură cu explozibili ‘a fost doborât’, iar în faţa hotelului ‘zace corpul unui bărbat cu piele albă’, a adăugat sursa citată.

‘Luarea de ostatici continuă’ la Sevare, oraş situat la peste 620 km nord-est de Bamako, a indicat această sursă militară locală contactată în jurul orei 18.00 locale (şi GMT).

‘Bilanţul este acum de trei morţi şi patru răniţi în rândul Fama (Forţele armate din Mali), doi terorişti au fost ucişi şi în prezent sunt trei corpuri vizibile în faţa hotelului alături de un microbuz calcinat’, a adăugat sursa.

Forţele militare din Mali au izolat zona hotelului ‘Byblos’, încercând să-i forţeze pe atacatori, neidentificaţi pentru moment, să pună capăt acţiunii.

Printre altele, o sursă din securitate a invocat prezenţa în hotel, înainte de atac, a unor ‘piloţi ruşi din cadrul Minusma’, misiunea ONU în Mali. Potrivit acestei surse, ‘este vorba de o tentativă de răpire a piloţilor ruşi din cadrul Minusma, tentativă ce a eşuat’.

Secretarul de presă în Ministerul ucrainean de Externe, Mariana Beţa, a anunţat pe pagina sa de Twitter că printre ostatici se afla un cetăţean ucrainean.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...