1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Lucia Morariu, ANAT: Sperăm ca până la sfârşitul anului să fie aprobată o lege a tichetelor de vacanţă

Este o surpriză pentru industria turismului că s-a obţinut acordul FMI şi al Guvernului pentru reducerea TVA la 9% în serviciile turistice all inclusive şi sperăm ca şi o lege a tichetelor de vacanţă să fie aprobată până la sfârşitul anului, a declarat, miercuri, Lucia Morariu, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

10 dec, 2014 | Agerpres

'Este o surpriză pentru noi că s-a obţinut acordul FMI şi al Guvernului în această măsură. Este bine că a fost aprobată reducerea de TVA la 9% pentru serviciile turistice all-inclusive, pentru că vrem să facem un business corect în competiţie cu celelalte agenţii europene. Sperăm ca până la sfârşitul anului şi o lege a tichetelor de vacanţă să marcheze un succes important', a spus Morariu, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a apreciat că măsura nu va avea un impact semnificativ asupra rezervărilor anterioare în sistem early booking, deoarece un număr relativ mic de persoane cumpără pachete turistice anticipat.

'În mod tradiţional nu sunt rezervări foarte multe în sistemul early booking. Efectul măsurii de reducere a TVA pentru noi va fi ca aceste tarife nu vor mai creşte. Mulţi hotelieri se gândeau pentru 2015 la creşteri de tarife. Acest lucru nu se va mai întâmpla', a subliniat Morariu.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, consideră că reducerea de TVA se va vedea în preţul pachetului turistic, care va fi mai mic cu 10%. Murad a subliniat, însă, că această măsură 'a fost cerută de industria turismului de mai bine de 10 ani'.

Premierul Victor Ponta a anunţat marţi, după discuţiile cu delegaţia FMI, CE şi BM, că anul viitor taxa pe valoarea adăugată la pachetele All Inclusive din turism va scădea la 9%. Potrivit şefului Executivului, impactul bugetar al acestei măsuri este 100 de milioane de lei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO