1EUR = 4.7340 RON | Bucureşti 30 º

News

Lucian Şova: Probabil pe 1 decembrie voi semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din România

Ministrului demisionar al Transporturilor, Lucian Şova, a declarat marţi, în timpul vizitei sale pe autostrada Câmpia Turzii- Ogra-Târgu Mureş, că, probabil, pe 1 decembrie va semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din România, astfel încât cetăţenii ţării să nu fie "ostaticii unor baroni ai transporturilor de pasageri pe curse interjudeţene".

27 noi, 2018 | Agerpres

Lucian Şova a răspuns astfel solicitării Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) de înlăturare a sa din funcţie, care ar fi încercat să reglementeze piaţa de transport de persoane pentru a favoriza "anumite grupuri de interese".

"Întotdeauna, cei care au împărţit monopoluri nu sunt fericiţi când cineva doreşte să aducă normalitatea în această ţară. COTAR susţine, practic, un monopol, îşi susţin hegemonia pe care o au de mai bine de 15 ani pe nişte trasee, îşi susţin exclusivitatea pe aceste trasee, nelăsând cetăţenii României să poată alege cu ce autobuz pot călători dintr-o parte în alta. Aşa cum Ion Rădoi a aflat că spaţiile comerciale de la Metrou sunt istorie pentru Sindomed şi vor fi viitor pentru Sindomed sau pentru oricine altcineva când vor participa la o procedură competitivă şi va oferi preţuri corecte, nu mai puţin de 100 de euro pe metru pătrat pe an în vadul comercial de la Metrou, atunci Metroul îşi va valorifica aceste avantaje, iar Ion Rădoi va şti că trebuie, în sfârşit, să fie şi competitiv, nu numai ameninţător. Acelaşi lucru i-l zic şi lui Vasile Şefănescu şi epoca sa s-a încheiat. În mandatul meu, probabil pe 1 decembrie voi semna ordinul care va aduce libertate transportatorilor din România să poată servi acest popor, aşa cum îşi doresc cetăţenii, să poată alege între mai multe oferte de transport, nu să fie ostaticii unor baroni ai transporturilor de pasageri pe curse interjudeţene", a declarat Lucian Şova.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) l-au rugat, marţi, pe preşedintele statului, Klaus Iohannis, "să nu prelungească situaţia de la Ministerul Transporturilor, după ce am reuşit să vedem demisia lui Lucian Şova".

"Transportatorii cer de câteva luni demisia acestui ministru zero al Transporturilor, care nu a făcut nimic pentru transportatori, care a servit doar grupurile de interese sau pe cele personale şi pentru care minutul costă prea mult pentru a merge pe şantierele din ţară sau pentru a sta de vorbă cu noi. Acum, ca ministru demisionar, nu înţelegem de ce face paradă în fiecare zi. Are cumva de recuperat minute, ore, zile, sau chiar luni de zile în care nu a făcut absolut nimic pentru Transporturi? I-a cerut cineva raportul de activitate şi a realizat că n-are ce raporta, iar cu parada pe care o face acum crede că poate recupera?", susţine Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, într-un comunicat remis marţi AGERPRES.

În opinia transportatorilor rutieri, Lucian Şova "a menţinut pirateria şi a încercat să forţeze emiterea unui ordin de ministru, pentru a favoriza anumite grupuri de interese".

În data de 22 noiembrie, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, şi-a dat demisia din funcţie.

Lucian Şova, a verificat, marţi, stadiul lucrărilor de pe autostrada Câmpia Turzii- Ogra-Târgu Mureş (loturile 1 şi 2).

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO