Lucrările de construcţii au crescut cu 16,7%, în februarie, ca serie brută

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în februarie 2014, comparativ cu ianuarie, cu 16,7% ca serie brută, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,8%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică transmis, miercuri, AGERPRES.
Economica.net - mie, 09 apr. 2014, 08:43
Lucrările de construcţii au crescut cu 16,7%, în februarie, ca serie brută

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,6%, respectiv cu 12,1%, se mai arată în comunicat.

În primele două luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,4%, respectiv cu 11,7%.

Evoluţia din februarie, anul acesta, comparativ cu ianuarie a avut la bază lucrările de construcţii noi, care au crescut cu 20,5%, lucrările de reparaţii capitale, cu 13,4%, şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,7%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri astfel: clădirile rezidenţiale cu 78,6%, clădirile nerezidenţiale cu 10,5% şi la construcţiile inginereşti cu 6%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2014, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 0,8%, pe baza avansului la construcţii noi cu 5%, în timp ce lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 3,8% fiecare.

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 44,1%. Clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 4%, respectiv cu 2,3%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 14,6% în februarie 2014, din cauza lucrărilor de reparaţii capitale care au pierdut 33,8%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, au fost în scădere cu 19,1% şi lucrările de construcţii noi cu 8,2%.

Pe obiecte de construcţii, la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 21,2%, respectiv cu 4,5%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 30%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în februarie 2014, comparativ cu februarie 2013 a scăzut cu 12,1%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 31,9%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 17,4%, şi la lucrările de construcţii noi cu 7,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 16,2%, iar la clădirile nerezidenţiale cu 5,5%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 29,9%, potrivit datelor INS.

În primele două luni din acest an, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 14,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi astfel: lucrările de reparaţii capitale (-29,6%), lucrările de construcţii noi (-12,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,8%).

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii la construcţiile inginereşti, a scăzut cu 27,1%. La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 20,5%, respectiv cu 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada menţionată, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 11,7%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 28,3%, lucrările de construcţii noi cu 12,4% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 7,7%.

Pe obiecte de construcţii au scăzut construcţiile inginereşti cu 28,8%. S-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 11,6%, respectiv cu 0,5%.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...